Zelfmanagement bij reuma? Doe mee aan het korte onderzoek
Het omgaan met een chronische klacht, ook wel zelfregie of zelfmanagement genoemd, wordt steeds belangrijker voor mensen met reuma. Verschillende factoren spelen een grote rol bij zelfregie en gedragsverandering. Deze factoren kunnen per persoon verschillen en zijn daarom persoonsafhankelijk. Gezondheidspsycholoog Frank Verhulst ontwikkelde een algemene vragenlijst bij chronische klachten om deze persoonsafhankelijke factoren in kaart te brengen. Met behulp van deze vragenlijst kan de zorgverlener nog beter het gesprek aangaan met iemand met reuma. De onderzoekers van dit onderzoek willen deze vragenlijst wetenschappelijk onderbouwen bij mensen met reuma. Op deze manier kan de zorg voor mensen met reuma worden verbeterd.
Vragenlijst over zelfmanagement bij reuma
De originele vragenlijst naar de persoonlijke factoren die een rol spelen bij zelfregie is vrij lang. Een kortere versie van deze vragenlijst willen de onderzoekers gaan testen bij mensen met reuma.
Wie kan er mee doen?
Je kunt mee doen aan het onderzoek als je:
- Een vorm van reuma hebt
- 18 jaar of ouder bent
Wat verwachten wij van je?
Als je mee wilt doen aan onderzoek vragen wij je de vragenlijst twee keer in te vullen met een tussenperiode van 7 dagen. Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 15 minuten. De link om de vragenlijst digitaal in te vullen ontvang je beide keren vanuit de onderzoekers per mail.
Privacy
De vragenlijst is anoniem. Dit betekent dat de antwoorden niet naar jou kunnen worden herleid. Ook is jouw emailadres niet bij Frank Verhulst bekend.
Meedoen?
Als je mee zou willen doen, kun je een mail sturen naar de onderzoekers van de Avans Hogeschool in Breda (Natasha Jens en Lynn Dundas): [email protected]. Je krijgt dan per mail eerst nog extra informatie over het onderzoek.