Workshop 8: Hoe maak je een video?

Voorzitter: Esmé Newton-Dunn

Waar moet je rekening mee houden als je een video wil maken voor je patiënten organisatie? Aan de orde kwamen zaken als: kernboodschap, doelgroep, planning, logistiek en budget. Ook werden er tips gegeven m.b.t. het type camera dat je nodig hebt en hoe je rekening kunt houden met het geluid, de belichting en de juiste achtergrond. Wanneer gebruik je een close-up en wanneer breder beeld? Hoe lang mag een filmpje maximaal zijn?

Na een korte uitleg gingen de deelnemers al snel zelf aan de slag. Paarsgewijs kregen zij de opdracht om een korte film (max 1 minuut) te maken rondom het thema: ‘Gezonde keuzes voor reuma patiënten tijdens hun PARE congres’. Iedere groep ging aan de slag met een ander subthema: slapen, eten of bewegen.

Er moest een filmplan worden gemaakt en scenes worden uitgewerkt. Daarna ging iedere groep op pad om filmmateriaal op de nemen. Eenmaal terug bewerkte iedere groep het filmmateriaal met movie-maker om zo tot een optimaal filmpje te komen incl. titel, ondertiteling, muziek en kernboodschap. Het was voor velen een race tegen te klok maar uiteindelijk werden er 4 bijzondere filmpjes opgenomen die tijdens de postersessie werden gepresenteerd.

EULAR heeft een toolkit waar je alle tips voor het opnemen en bewerken van een video kunt terugvinden.

Comments are closed.