Word patient advocate voor jicht
Heb jij jicht? En zou je mee willen helpen om de behandeling hiervan te verbeteren? Deel je ervaring en word patient advocate voor jicht.
Jicht is een van de meest voorkomende vormen van reuma, waarbij kristallen van urinezuur neerslaan in je gewricht(en). Vaak kom je naar aanleiding van een jicht aanval bij de huisarts. Daar krijg je urinezuur verlagende therapie. Wanneer de behandeling onvoldoende effect heeft, word je doorverwezen naar de reumatoloog.
Knelpunten behandeling jicht
Er wordt hard gewerkt om een aantal knelpunten rondom de behandeling van jicht te verbeteren. Zo moet er meer bekendheid komen over jicht. Veel mensen denken nog steeds dat je jicht aan jezelf te danken hebt. Bijvoorbeeld omdat je verkeerd eet of te veel alcohol drinkt. Daarnaast wordt er gewerkt om de zorg voor jicht door de huisarts en de reumatoloog te verbeteren. Verbeterpunten liggen in een juiste toepassing en bewaking van therapie maar ook in een betere afstemming tussen de huisarts en de reumatoloog.
Zet jouw ervaring in
Heb jij jicht en zou jij mee willen denken over het verbeteren van de behandeling en begeleiding van mensen met jicht? Meld je dan aan om patient advocate te worden in ons netwerk.
Word patient advocate
Als patient advocate voor jicht breng je het patiëntenperspectief onder de aandacht bij partijen in de zorg. Zo kan je meedenken over de richtlijn voor de behandeling van jicht. Voor zo’n richtlijn help je knelpunten te vinden waar mensen met jicht tegenaan lopen en denk je mee in de werkgroep om aanbevelingen voor deze knelpunten op te stellen. Wat is bijvoorbeeld de juiste medicamenteuze behandeling voor jicht? Welke leefstijl kan je het beste aanhouden? En hoe kan je mensen met jicht het beste begeleiden in hun dagelijkse leven met jicht?
Meld je aan
Zou jij het leuk vinden om een antwoord te helpen vinden op deze vragen? Meld je dan aan bij Patricia Pennings voor meer informatie via: [email protected]
Over ons netwerk
Wil je graag meer weten over ons netwerk van ervaringsdeskundigen? Kijk dan op onze website voor meer informatie: ‘Deel jouw ervaring met reuma’ . Ons netwerk bestaat uit patientpartners en patient advocates. Zo kan je naast patient advocate voor jicht ook patientpartner worden. Als patient advocate denk je vooral mee in beleid, richtlijnen en medicatie ontwikkeling. Als patientpartner richt je je vooral op meedenken in voorlichting en onderzoek.