Winnaar Edgar Stene prijs

Spreker Magdalena Misuno (Polen):

De Edgar Stene wedstrijd is een verhalenwedstrijd voor mensen met reuma die jaarlijks door EULAR wordt uitgezet in alle deelnemende EULAR landen. ReumaZorg Nederland (RZN) organiseert jaarlijks de Edgar Stene verhalenwedstrijd in Nederland.

Het thema van de Edgar Stene wedstrijd was dit jaar ‘Wie is jouw kampioen?’ Magdalena Misuno (38 jaar) uit Polen was de Europese Edgar Stene prijs winnares. Zij kreeg tijdens deze sessie een podium om haar verhaal te delen.

Magdalena schrijft in haar verhaal dat zij meerdere kampioenen heeft die haar helpen om ook met reuma een mooi leven te hebben. Magdalena kreeg de diagnose Lupus toen ze 21 jaar oud was. Haar ouders en zus gaven haar veel steun in die moeilijke eerste periode van haar ziekte. Ze leerden haar om positief te blijven en ondersteunden haar om voor zichzelf te kunnen zorgen. Na haar studie werd haar partner haar grote kampioen. Ondanks de uitslag op haar armen, de haaruitval, ontstekingen en de vlekken in haar gezicht benadrukte Magdalena’s partner dat ze een mooi mens was. ‘Je bent mooi door wat je zegt, dat je luistert en een goed gevoel voor humor hebt.’ vertelde hij haar. Voor Magdalena zijn ook haar reumatologen en dermatologen kampioenen. Zij hebben Magdalena in goede en in slechte tijdens meegemaakt en staan altijd klaar voor een luisterend oor. Dit geldt ook voor haar lieve vrienden. Ook zijn het onbekenden die onverhoopt een kampioen kunnen worden. Ook als ze aan het begin juist niet zo ondersteunend zijn.

Comments are closed.