Werken met RA? Neem het heft in eigen handen!

Mensen met Reumatoïde Artritis hebben soms moeite om hun werk goed te blijven doen. Om hen te helpen aan de slag te blijven, werk te doen dat bij hun situatie past of om weer aan werk te komen, hebben verschillende partijen, waaronder ReumaZorg Nederland, een korte vragenlijst voor mensen met RA gemaakt. Hiermee wordt duidelijk op welk gebied patiënten hulp nodig hebben en wat zij met hun reumatoloog of reumaverpleegkundige willen bespreken.

Als je reumatoïde artritis (RA) hebt, krijg je te maken met klachten die je dagelijks leven kunnen beïnvloeden. Zo ervaren wij, reumatologen, dat patiënten soms moeite hebben om hun werk goed te blijven doen. Om hier goed op in te spelen, is het belangrijk dat je zelf het heft in handen neemt!

Kijk vooral naar wat je wél kunt. Wat zijn jouw mogelijkheden en wat heb jij nodig om aan het werk te blijven? Gelukkig zijn er veel organisaties die voor je klaar staan, zoals het Reumafonds en Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland. Ook is het verstandig zo vroeg mogelijk je werkgever te betrekken zodat jullie samen tot oplossingen kunnen komen.

Om je te helpen aan de slag te blijven, werk te doen dat bij jouw situatie past of om weer aan werk te komen, hebben we een korte vragenlijst gemaakt. Zo kun je kijken waar je nu staat en op welk gebied je eventueel hulp nodig hebt. Als je wilt, kun je de antwoorden bespreken met je reumatoloog of reumaconsulent. Zij helpen je graag verder.