Webinars

Hieronder kun je de webinars terugkijken, die de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland heeft uitgezonden.
Heb je een vraag? Mail naar [email protected]

Reuma en je mentale gezondheid. Depressieve klachten kunnen sterk overeenkomen met klachten van reuma, bijvoorbeeld vermoeidheid. Depressieve mensen met reuma hebben meer last van pijn, ontstekingen, beperkingen, zijn minder therapietrouw en hebben verhoogde kans op ernstige complicaties. Een depressie wordt vaak over het hoofd gezien. Toon van Helmond, gezondheidspsycholoog en ervaringsdeskundige, was te gast op 17 april jl.

Biologicals versus biosimilars. Een biosimilar is een veelgebruikt medicijn voor mensen met reuma. Een biosimilar is eigenlijk een ‘replica’ van een biological. Maar wat is precies het verschil met een biological? Kan iedereen ook ‘switchen’ naar een biosimilar? En hoe zit het met het gebruik van biosimilars en vaccinatie? Renske Hebing, apotheker bij Reade, gaf antwoord op deze vragen tijdens het webinar ‘Biosimilars en Biologicals’ op 13 februari 2021.

Artrose is een van de meest voorkomende reumatische aandoeningen in Nederland. In 2019 hadden in totaal bijna 1,5 miljoen mensen last van artrose. Maar wat is nou precies artrose? Welke behandelopties zijn er mogelijk?
Dr. Erwin van Spil was te gast tijdens het webinar Artrose op 16 januari 2021. Erwin is reumatoloog bij het Dijklander Ziekenhuis en doet onderzoek naar artrose i.s.m het UMC Utrecht en het Erasmus MC.

Reuma en chronische pijn: een van de grootste uitdagingen wanneer je reuma hebt. Waar komt het vandaan? Maar vooral, hoe kan je er zo goed mogelijk mee omgaan?
De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland organiseerde in december 2020 een webinar hierover m.m.v. professor dr. Rob Smeets revalidatiearts bij CIR Revalidatie en onderzoeker en hoogleraar Revalidatiekunde aan het Medisch Universitair Centrum Maastricht.

Reuma en werk: vertel jij meteen aan je nieuwe werkgever dat je reuma hebt? Welke begeleiding mag je verwachten wanneer je werkt en plots met reuma te maken krijgt? En zou een coach of een casemanager hierin nog iets kunnen betekenen?
Ter gelegenheid van Wereldreumadag organiseerde de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland op zaterdag 10 oktober een webinar over Reuma en Werk m.m.v. Astrid van de Nieuwenhof en Eveline de Vos.

Help mee