Webinars 2024

Hieronder kun je de webinars terugkijken, die de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland heeft uitgezonden in 2024.
Kijk voor de webinars uit 2023 op https://reumazorgnederland.nl/webinars-2023/  –  Kijk voor de webinars uit 2022 op https://reumazorgnederland.nl/webinars-2022/  –  Kijk voor de webinars uit 2021 op https://reumazorgnederland.nl/webinars-2020-2021/
Heb je een vraag? Mail naar [email protected]

Webinar Knieartrose en operatieve ingrepen. Artrose is een veelvoorkomende vorm van reuma die in Nederland meer dan 1,4 miljoen mensen treft. Wanneer verandering van je leefstijl, fysiotherapie of pijnstilling niet voldoende helpen tegen je artrose, kan een operatie een volgende optie zijn. Maar welke operatieve mogelijkheden zijn er bij knieartrose? Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende behandelingen? Dr. Roel Custers vertelde over verschillende behandelopties. Hij is werkzaam als orthopedisch chirurg en klinisch onderzoeker in het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Webinar Rouw en aanvaarding. Reuma is een ingrijpende en onvoorspelbare aandoening. Veel mensen met reuma vinden het lastig om hier mee om te gaan. Je gaat waarschijnlijk meerdere keren door een proces van verdriet, rouw en aanvaarding heen. Psychologe Tine van Ingelgem bespreekt niet alleen de uitdagende aspecten van het rouwproces, maar benadrukt ook, dat het doorlopen van rouw en aanvaarding kan leiden tot iets waardevols. Tine is naast professional zelf ook ervaringsdeskundige met een chronische ziekte. Ze is werkzaam als (online) psycholoog en psychotherapeut en begeleidt vooral mensen die leven met een chronische ziekte, vermoeidheid en pijn.

Webinar over Fibromyalgie en pijn. Fibromyalgie is een chronische ziekte, waarbij je pijn ervaart in je spieren en bindweefsel. Dit gaat vaak gepaard met klachten zoals: stijfheid, vermoeidheid, slaapproblemen en stemmingswisselingen. Bij fibromyalgie kennen we verschillende soorten pijn. Mensen met fibromyalgie of een chronisch pijnsyndroom hebben een tekort aan remming en juist meer activatie van de pijnsignalen. Dit webinar werd gegeven door Marieke Niesters (Anesthesioloog, pijnspecialist en hoofd van de pijnpoli in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)) en Tine van de Donk (Anesthesioloog, pijnspecialist i.o. bij de pijnpoli in het LUMC).

Help mee