Vrijwilliger worden

Word vrijwilliger 
Wij proberen een bijdrage te leveren aan het leven van mensen met reuma in Nederland. Dit kunnen we niet alleen. Help je mee? Word dan vrijwilliger bij ReumaZorg Nederland!​
Als vrijwilliger werk je mee in het hart van onze Vereniging. Je zorgt mee voor onze zichtbaarheid, helpt ons bij het uitvoeren van evenementen en activiteiten en ondersteunt ons op kantoor bij dagelijkse werkzaamheden. Samen met jullie willen wij het verschil maken voor alle mensen met reuma in Nederland.
Wil jij ook jouw talent, tijd, ervaring en energie inzetten bij ons? Help mee en word vrijwilliger bij ons!

Voor wie help je ons mee?
Als je reuma hebt, dan is dat vaak niet zichtbaar. Aan de ene kant is dat fijn, want je wilt niet alsmaar door anderen eraan herinnerd worden, dat je leeft met een ziekte. Maar aan de andere kant kan het ook nog wel eens lastig zijn, bijvoorbeeld als je zoveel pijn hebt, dat je eigenlijk niet kunt staan in de overvolle trein. Je medepassagiers zien het niet aan je, dus zullen ze niet zomaar voor je opstaan. Dat het nu minder zichtbaar is, betekent niet dat het niet bestaat. Ook kun je vreselijk vermoeid zijn of pijn hebben.
Het is fijn, dat je bijvoorbeeld informatie kunt krijgen of dat er activiteiten georganiseerd worden, waar je aan deel kunt nemen.
Voor iedereen met reuma zetten we ons in.

Wat kun je doen als vrijwilliger bij ons?
We hebben verschillende soorten vrijwilligersfuncties, zoals bijvoorbeeld:
– je kunt meewerken in voorlichting bij projecten, zoals voorlichting geven op scholen, bij bedrijven en verenigingen.
– je kunt ons ondersteunen bij administratieve werkzaamheden, zoals mailings versturen of mee een evenement voorbereiden.
– je kunt vrijwilligerscoördinator worden.
– je kunt contactpersoon worden in ons landelijk netwerk.
– als je zelf reuma hebt, kun je als ervaringsdeskundige deelnemen in onderzoek en voorlichting.

Wil je bij ons vrijwilliger te worden?
Onze vrijwilligers zijn allemaal mensen met passie en bereidheid om iets te doen voor een ander. Het is belangrijk, dat je geduld en doorzettingsvermogen hebt. Je ervaring van elders kun je bij ons inzetten. Als je bij ons werkt als vrijwilliger, houden we zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke kwaliteiten en ambities. Je gaat altijd goed voorbereid aan de slag en wordt door ons begeleid.

Wat krijg je ervoor terug?
Wat je voor jouw werk als vrijwilliger terugkrijgt, is onbetaalbaar! Bij ons werken als vrijwilliger betekent je inzetten samen met anderen en veel leren, ook over jezelf. Deze ervaringen kun je vertalen naar je dagelijkse leef-, leer- of werksituatie. Je gemaakte reis- en materiaalkosten kun je declareren en je ontvangt een kleine vergoeding voor gemaakte uren.

Netwerk van patientpartners

Help mee