Verhalen over leven met reuma – Edgar Stene schrijfwedstrijd 2024

Thema 2024
Dit jaar was het thema: ’Hoe betrokkenheid bij een reumapatiëntenvereniging mijn kwaliteit van leven heeft verrijkt en veranderd’. Reuma is een chronische ziekte en kan eenzaam zijn. Betrokken zijn bij een reumapatiëntenvereniging kan ervoor zorgen dat je van reuma juist je kracht maakt. Het kan een toevoeging zijn aan je leven met reuma. Je leert bijvoorbeeld nieuwe mensen kennen, of je ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Ook kun je bijdragen aan beter beleid en belangenbehartiging voor mensen met reuma. Het geeft een nieuw doel in je leven. Maar waarom zou je besluiten om je actief in te zetten bij een reumapatiëntenvereniging? Wat vind je leuk aan de activiteiten die je hier kunt ondernemen en wat krijg je ervoor terug?

Terugblik Edgar Stene schrijfwedstrijd 2024
In 2024 heeft Hilde Koning met haar verhaal “Het wonder dat leven heet” de Nederlandse Edgar Stene schrijfwedstrijd gewonnen. De andere winnaars waren Annemarie Dorjée met haar verhaal “Een zorgeloze ontmoeting” met de 2e prijs en Yvonne Balvers met haar verhaal “Samen reuma hebben” met de 3e prijs.

Foto: C. Kamminga

Copyright © Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.
Foto 1 gemaakt door Cees Kamminga.

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) organiseert jaarlijks de Nederlandse Edgar Stene schrijfwedstrijd voor EULAR. De Edgar Stene prijs is een initiatief van EULAR en de prijs is een eerbetoon aan de Noor Edgar Stene (1919-1969), die leed aan een ernstige vorm van ankylosing spondylitis (axiale SpA). Hij zette zich in voor de samenwerking tussen patiënten en artsen. De prijs is bedoeld om meer aandacht te vragen voor mensen met reuma en de nationale reumapatiëntenorganisaties.

Help mee