Verhalen over leven met reuma – Edgar Stene schrijfwedstrijd 2023

Thema 2023
Dit jaar was het thema: ‘Hoe een betere communicatie met mijn arts mijn leven met reuma verbeterde’.
Reuma is een chronische ziekte. Vanaf het moment van de diagnose heb je helaas ‘levenslang’, moet je leren dealen met de grilligheid van reuma en hoe het je leven beïnvloedt. Juist omdat reuma je leven zo beïnvloedt, draait het behandelen van reuma om zo veel meer dan alleen behandelen met medicatie. En om die juiste behandeling te vinden, die echt bij jou past, is een goed gesprek met je zorgverlener heel erg belangrijk. Ook zorgverleners zullen het hier mee eens zijn. Maar hoe gaat zo’n gesprek in de praktijk? Voel je je gehoord wanneer je met je zorgverlener praat over hoe reuma je leven beïnvloedt? En wat is jouw hoop voor de toekomst als het gaat om een goed gesprek?

Prijswinnaar Edgar Stene Schrijfwedstrijd voor mensen met reuma

Terugblik Edgar Stene schrijfwedstrijd 2023
In 2023 heeft Stefanie Hulst met haar verhaal “De wachtkamer” de Nederlandse Edgar Stene schrijfwedstrijd gewonnen. De andere winnaars waren Astrid Sibbes met haar verhaal “Artsen zijn net echte mensen” met de 2e prijs en Naduah Wahlbrinck – van Opstal met haar verhaal “De kracht van niets meer kunnen” met de 3e prijs.

Copyright © Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.
Foto’s gemaakt door Cees Kamminga, behalve foto 14.

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) organiseert jaarlijks de Nederlandse Edgar Stene schrijfwedstrijd voor EULAR. De Edgar Stene prijs is een initiatief van EULAR en de prijs is een eerbetoon aan de Noor Edgar Stene (1919-1969), die leed aan een ernstige vorm van ankylosing spondylitis (axiale SpA). Hij zette zich in voor de samenwerking tussen patiënten en artsen. De prijs is bedoeld om meer aandacht te vragen voor mensen met reuma en de nationale reumapatiëntenorganisaties.

Help mee