Verhalen over leven met reuma – Edgar Stene schrijfwedstrijd 2022

Thema 2022
Dit jaar was het thema ‘Behandeling van jouw reuma: durf jij weer te dromen?’ Vanwege succesvolle behandelopties durven veel mensen met reuma weer nieuwe plannen te maken voor hun toekomst. Toch die reis maken, gaan voor die nieuwe baan of openstaan voor de liefde. Andere mensen met reuma zitten nog middenin een hoop onzekerheid over de effectiviteit van hun behandeling. Zij moeten hun toekomstplannen aanpassen. Toch maar ‘nee’ zeggen tegen die familiedag, stoppen met een favoriete sport of een kinderwens bijstellen. Reuma doet wat me je. En het is zo belangrijk dat we dat kunnen laten zien, zowel de vooruitgang die we boeken als de (on)zekerheid over de toekomst.

Terugblik Edgar Stene schrijfwedstrijd 2022

In maart 2022 heeft Sansorei Aarts met haar verhaal “Reuma en de kracht van blijven dromen” de Nederlandse Edgar Stene schrijfwedstrijd gewonnen. De andere winnaars waren Marinda van Vliet met haar verhaal “Ik heb ook ooit een grijs koppie” en Kikki Bakker met haar verhaal over “Van doorzetten naar rust nemen – hoe ik mijn dromen blijf waarmaken met reuma” met respectievelijk hun 2e en 3e prijs.

Copyright © Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.
Foto’s 1, 2, 6, 9, 7, 9 gemaakt door Cees Kamminga.

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) organiseert jaarlijks de Nederlandse Edgar Stene schrijfwedstrijd voor EULAR. De Edgar Stene prijs is een initiatief van EULAR en de prijs is een eerbetoon aan de Noor Edgar Stene (1919-1969), die leed aan een ernstige vorm van ankylosing spondylitis (axiale SpA). Hij zette zich in voor de samenwerking tussen patiënten en artsen. De prijs is bedoeld om meer aandacht te vragen voor mensen met reuma en de nationale reumapatiëntenorganisaties.

Help mee