Verhalen over leven met reuma – Edgar Stene schrijfwedstrijd 2017

 

Terugblik Edgar Stene schrijfwedstrijd 2017

Begin 2017 won Stefanie Hulst de Nederlandse en de Europese Edgar Stene schrijfwedstrijd met haar verhaal over “Diagnose in de kinderschoenen”. Bij de Nederlandse Edgar Stene schrijfwedstrijd wonnen daarnaast Josien Smit met haar verhaal “De diagnose” en Gerda Geven met haar verhaal “Vertrouwen is als een spiegel” de 2e en 3e prijs. Stefanie Hulst mocht haar winnende inzending tijdens het Europese EULAR Congress 2017 voorlezen aan reumatologen, paramedici en reumapatiënten.

EULAR heeft een selectie van de Europese winnende nationale verhalen bijeengebracht in een boekje Stene Prize 2017 Booklet

IMG_1926

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) organiseert jaarlijks de Nederlandse Edgar Stene schrijfwedstrijd voor EULAR. De Edgar Stene prijs is een initiatief van EULAR en de prijs is een eerbetoon aan de Noor Edgar Stene (1919-1969), die leed aan een ernstige vorm van ankylosing spondylitis (axiale SpA). Hij zette zich in voor de samenwerking tussen patiënten en artsen. De prijs is bedoeld om meer aandacht te vragen voor mensen met reuma en de nationale reumapatiëntenorganisaties.

Help mee