Productie unieke documentaire Arteriitis Temporalis. Doe mee!

Doe mee aan de documentaire over Ateriitis Temporalis

Heeft u Arteriitis Temporalis? En zou u deze onzichtbare aandoening graag een gezicht willen geven? Dan zijn wij op zoek naar u voor een unieke documentaire.

Onzichtbaar
Reuma wordt steeds meer een onzichtbare ziekte. Waar mensen met reuma vroeger nog in een rolstoel zaten, zitten zij door verbeterde medicatie nu gewoon op de fiets of met hun collega’s op kantoor. Toch is reuma nog niet genezen en strijden er dagelijks 2 miljoen Nederlanders om simpelweg ‘mee te kunnen blijven doen.’

Grillig
Het verloop van reuma blijft immers onvoorspelbaar. Waar je de ene dag moeiteloos van werk, naar kinderopvang en supermarkt doorholt, lukt het je de andere dag met moeite om op te staan. Niet zelden denken partners, vrienden, leraren of werkgevers ‘Stel je niet zo aan!’. Met als resultaat een gevoel van eenzaamheid en onmacht bij veel mensen met reuma.

3-delige serie ‘Leven met reuma’
Daarom wil ReumaZorg Nederland graag ondersteunen bij de productie van een documentaire die door RAAK Video wordt gemaakt over hoe het is om met reuma te leven. In deze driedelige serie staat per aflevering iemand met reuma centraal, samen met iemand uit zijn of haar omgeving (partner, kinderen, ouders, vrienden).

Gezocht: Deelnemer met Arteriitis Temporalis
Voor één van deze drie films zoeken wij iemand met Arteriitis Temporalis. Hoe is het om met deze aandoening te leven? Waar loopt u tegenaan, bijvoorbeeld op het werk of in uw privé leven? (relatie, huishouden, sporten) En hoe wordt dit ervaren door iemand uit uw omgeving?

Praktisch

Periode opname:  februari 2018
Locatie opname: op een locatie waar u zich prettig voelt; bijvoorbeeld bij u thuis. Ook vragen wij uw dierbare (partner, ouder, kind, vriend(in)) gedurende de dag op deze locatie aanwezig te zijn voor opnames.
Investering: +/- 6 uur bestaande uit een interview en covershoots
Vergoeding: Reiskosten worden vergoed

Meedoen?
Zou u mee willen doen aan deze productie of wilt u graag meer weten over dit bijzondere project? Neem dan contact op met Patricia Pennings via p.pennings@reumazorgnederland.nl.

Kennismaking
Wanneer u een bericht stuurt, hoeft u uiteraard niet meteen akkoord te gaan met de productie. Wij zullen eerst telefonisch contact met u opnemen om kennis te maken, om uw verhaal te horen en om te kijken of we gezamenlijk zien dat deze productie geschikt is.

Alvast hartelijk bedankt voor uw overweging om deel te nemen aan een integere productie waarin het leven van mensen met reuma en hun naasten centraal staan.

Comments are closed.