Uitnodiging: Themadag Patientpartners

Op zaterdag 13 mei ben je als onderzoekspartner van RZN van harte welkom op onze themabijeenkomst. Deze keer gaan we zelf aan de slag tijdens twee inspirerende en leerzame workshops: ‘Hoe beoordeel ik een onderzoeksvoorstel?’ en ‘App’s voor reuma: een meerwaarde?’. Een leuke manier om je kennis als onderzoekspartner te verdiepen en andere leden uit het netwerk beter te leren kennen.

Programma:

  • 10.00 uur           Inloop met koffie/thee
  • 10.30 uur           Workshop: Hoe beoordeel ik een onderzoeksvoorstel?
  • 12.30 uur           Lunch
  • 13.00 uur           Workshop: App’s voor reuma: een meerwaarde?
  • 14.45 uur           Afsluiting met een drankje

Workshops:

‘Hoe beoordeel ik een onderzoeksvoorstel?’
Steeds vaker krijgt ReumaZorg Nederland onderzoeksvoorstellen toegestuurd die ingediend zullen worden voor subsidie. Aan ons netwerk de vraag om deze voorstellen van een kritische blik te voorzien. Maar wat houdt deze kritische blik in? En dat is niet het enige. De onderzoeksaanvraag markeert ook het begin van de samenwerking tussen onderzoeker en onderzoekspartner. Welke vragen zijn als ervaringsdeskundige cruciaal om in de beginfase te stellen? Welke vragen voorkomen dat er verderop in het proces moet worden bijgestuurd?

Rob Hagen is als onderzoekscoördinator bij de Parkinsonverening expert op het gebied van patiëntparticipatie in onderzoek. Hij laat ons zien hoe we een criteriawaaier kunnen gebruiken bij de beoordeling van een onderzoeksaanvraag. Daarna gaan we zelf met de criteriawaaier aan de slag.

Het belang van de kennis en vaardigheden die je opdoet bij deze workshop kan ik niet genoeg benadrukken. Mocht je niet in de gelegenheid zijn deze workshop bij te wonen, dan is er ook een training bij PGO support op 22 juni.

‘App’s voor reuma: een meerwaarde?’
App’s waarmee je gezwollen gewrichten monitoort, ervaren pijn bijhoudt of herinneringen plaatst voor een nieuwe afspraak met de reumatoloog. Maar ook apps die aangeven hoe laat je het beste kunt gaan slapen of wanneer je ‘uit balans’ bent. Voor ieder probleem is tegenwoordig wel een app.

 

David Samoocha is productmanager van de DigitaleZorgGids. Hij geeft ’s middags een presentatie over de nieuwste app’s voor mensen met reuma. Daarbij stelt hij de vraag: zijn deze app’s wel even zinvol? Wij gaan op zoek naar het antwoord wanneer we de betreffende app’s ook zelf uittesten en beoordelen.

Locatie: 
PGO-support
Daltonlaan 600
3584 BK Utrecht

Zien we je ook op zaterdag 13 mei?
Dan horen wij dat graag met een antwoord op deze mail vóór maandag 1 mei.
Mail naar Patricia Pennings:  patientpartners@reumazorgnederland.nl
Met vriendelijke groet,

Patricia Pennings
ReumaZorg Nederland