Stapelende zorgkosten? Doe mee met de vragenlijst
Stapelende (zorg)kosten zijn al langer een bron van zorg. De Patiëntenfederatie Nederland is benieuwd naar de ervaringen van jou en/of anderen in je huishouden met het betalen voor zorg en andere kosten die met gezondheid te maken hebben. Doe mee met de vragenlijst. Met de resultaten kunnen we beleidsmakers en de politiek laten zien met welke zorgkosten en bijkomende kosten mensen te maken hebben en wat het oplopen van al deze kosten voor hen betekent in het dagelijks leven.
Zorgkosten
Met de basiszorgverzekering heb je toegang tot veel zorg. Zo kun je zonder bijbetalen terecht bij de huisarts, de verloskundige en de wijkverpleging. Maar moet je naar het ziekenhuis of gebruik je medicijnen, dan betaal je de eerste kosten zelf. Dat is het verplichte eigen risico, waarvoor je maximaal 385 euro kwijt bent. Soms moet je een eigen bijdrage betalen, zoals voor een gehoorapparaat, bepaalde medicijnen, kraamzorg of een zorgverlener die geen contract heeft met je zorgverzekeraar. Eigen bijdragen betaal je ook voor zorg in een instelling of zorg van de gemeente. En de zorg die niet in je basisverzekering zit, zoals fysiotherapie, paracetamol en de tandarts, betaal je ook zelf, als je daarvoor geen aanvullende verzekering hebt.
Andere kosten die je voor zorg maakt
Naast zorgkosten kun je ook andere kosten hebben die te maken hebben met ziekte, chronische aandoening, handicap of beperking. Bijvoorbeeld kosten die je maakt voor vervoer, aangepaste voeding, hulp bij huishouden, energie of een aanpassing in huis.
Wat is jouw ervaring?
Wij zijn daarom benieuwd naar de ervaringen van jou en/of anderen in je huishouden met het betalen voor zorg en andere kosten die met gezondheid te maken hebben.
Vragenlijst
Doe mee aan de vragenlijst over stapelende zorgkosten. Met de resultaten kunnen we beleidsmakers en de politiek laten zien met welke zorgkosten en bijkomende kosten mensen te maken hebben en wat het oplopen van al deze kosten voor hen betekent in het dagelijks leven. De vragenlijst is anoniem. Je kunt tot 1 mei reageren!
Start Vragenlijst
Klik hier om te starten met de vragenlijst.