Sparkel2Doen – Theater

Nieuws: GROENER GRAS door Sparkeltheater op 11 juli Annatheater in Helmond
Over de voorstelling
Wat als je bang bent om iets te missen in je leven. Dat als je hier bent, je daar wilt zijn. En als je dit doet, liever dat wil gaan doen. Altijd maar bang om iets te missen. Overal bij willen zijn. Veel jongeren hebben er last van: FOMO (fear of missing out). Hoe ga je daarmee om? Wanneer ben je eigenlijk wel tevreden? En dan: hoe zit het eigenlijk met jongeren die door en ziekte of aandoening zoveel moeten missen. Zij hebben ook last van FOMO zoals een ervaringsdeskundige omschreef: fact of missing out.
Hoe dan ook, de korte voorstelling Groener Gras mag je niet missen!

Informatie
Vanwege corona zijn er maximaal 34 toeschouwers per voorstelling. Er zijn 2 voorstellingen om 13.00 u en ook om 16.00 u (al uitverkocht). De entreeprijs is € 5,00, met 2 consumpties. Kaarten: Annatheater in Helmond www.annatheater.nl

Doe je mee aan een eigen theatervoorstelling?

Je maakt samen met John van der Sanden, een professioneel theatermaker, een mooie voorstelling.
Daarvoor verzamel je eerst verhalen over de zorg van verschillende mensen, waaruit je een verhaal kiest.
Je ontdekt wat theater maken eigenlijk is. Wat moet je allemaal kunnen om goed op een podium te staan? Welke theatervormen zijn er om je publiek te kunnen raken? Muziek, cabaret, dans/beweging, poëzie, acrobatiek……
Je denkt samen na over licht, geluid, muziek, decor en je repeteert samen. Jullie kunnen je liedjes ook opnemen.
En de verhalen? Die gaan over gezond zijn, het hebben van een chronische ziekte, beperking of handicap, een lastig verleden, verdrietige dingen….?
En dan ……………. een voorstelling, waarmee je andere jongeren kunt betoveren!

Kijk ook eens op https://www.johnvandersanden.nl voor meer informatie over John.

Over Sparkeltheater
Sparkeltheater is een ad hoc gezelschap van jongeren, dat onder de vlag van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland invulling geeft aan MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Eerder maakte Sparkeltheater o.a. de voorstelling Mantelhelden over jonge mantelzorgers en nu Groener Gras. De voorstellingen worden gespeeld door jonge acteurs en gaan over maatschappelijk relevante onderwerpen. De spelers zoeken een onderwerp dat triggert, vinden informatie, interviewen (ervarings)deskundigen en maken onder leiding van professionele theatermakers een voorstelling.

Nieuwsgierig? Kijk hieronder naar de verschillende voorbeelden uit onze projecten.

Wil je graag meedoen, schrijf je dan in!  Ga naar de pagina Inschrijven

Help mee