Samen Beslissen – Medicijnkaarten

Reuma en medicijnen: Wat wil je weten en bespreken?

Reuma raakt je. De ziekte heeft grote gevolgen voor je dagelijks leven, werk en relaties. Hierover praten met je zorgverlener is niet altijd gemakkelijk. Toch is het goed en belangrijk. Medicijnen kunnen helpen om minder last van deze klachten te hebben in je leven. Samen kunnen jullie kijken welke medicijnen er zijn en welk medicijn het beste bij je past. Dit noemen we Samen Beslissen.

Een kaart om je op weg te helpen

Medicijnen hebben voordelen en nadelen. Om de juiste keuze voor een medicijn te kunnen maken, zijn een aantal vragen belangrijk om te bespreken: Wat is reuma?, Welke soorten medicijnen zijn er tegen reuma?, ‘Wat weten we over medicijnen tegen reuma? en Hoe sta je zelf tegenover medicijnen?
Voor iedere vraag heeft de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) een medicijnkaart gemaakt:

Bespreek wat jij belangrijk vindt

Het is goed om de thema’s op de gesprekskaart te bespreken met je zorgverlener. Zo weten jullie beiden dat alles wat jij belangrijk vindt, is behandeld.

Meer informatie

Zou je graag meer informatie ontvangen over reuma en medicijnen? RZN ontwikkelde ook een gesprekskaart met daarop betrouwbare online bronnen voor meer informatie:

Medicijnkaarten afdrukken voor jouw ziekenhuis of praktijk?

Ben je zorgverlener en zou je deze medicijnkaarten graag geprint beschikbaar stellen in jouw polikliniek of zorgpraktijk voor reuma? Stuur dan een email naar: [email protected]
In overleg met de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) kan het logo van de polikliniek worden toegevoegd aan de medicijnkaarten.

© 2022 Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.

Over dit project en Copyright

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) ontwikkelde in 2022 de bovengenoemde medicijnkaarten in samenwerking met de patientpartners van RZN, patiënten van de afdeling reumatologie uit het Erasmus Medisch Centrum en met reumatologen en reumaverpleegkundigen uit 10 Nederlandse ziekenhuizen.

© 2022 Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.

Help mee