Samen Beslissen – Keuzekaarten in Beeld – Artrose

De Keuzekaart in beeld helpt je bij het kiezen voor een behandeling

Als je artrose hebt, komt er veel op je af. Je krijgt te maken met verschillende onderzoeken en behandelingen. Vaak moet je dan ook keuzes maken. Dat doe je samen met je zorgverlener, bijvoorbeeld je arts, een verpleegkundige of een fysiotherapeut. De zorgverlener heeft de medische kennis en jij hebt kennis over jouw leven.
Zo beslis je samen welke behandeling het beste bij jou past.

Bij zo’n besluit krijg je veel informatie. Om je daarbij te helpen zijn de Keuzekaarten in beeld Artrose in de knie en Artrose in de heup gemaakt. Op deze Keuzekaarten in beeld staat de belangrijkste informatie over de behandelingen in plaatjes en korte teksten.
Zo heb je meer overzicht over de behandelingen.

Bespreek de Keuzekaart in beeld met je zorgverlener. Dan kan hij of zij een toelichting geven en jij kunt extra vragen stellen. Bijvoorbeeld over de voordelen en de risico’s van de behandeling. Of wat de gevolgen zijn van de behandeling voor jouw leven. Zo wordt er meer duidelijk, voordat je samen beslist.
De Keuzekaart in beeld kun je downloaden: Artrose in de knie en Artrose in de heup
Print deze uit en neem hem mee naar je zorgverlener.

Deze Keuzekaarten in Beeld zijn gemaakt door de: Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) in samenwerking met de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV).
Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) gaf advies.
De Consultkaarten in beeld zijn mogelijk gemaakt met KIDZ-gelden.

Help mee