Samen Beslissen – consultkaarten

Consultkaart
De dokter gebruikt een consultkaart om de verschillende behandelingen met je te bespreken.
De consultkaart is een hulpmiddel om het samen beslissen over de beste behandeling voor jou gemakkelijker te maken. Je kunt hierbij de 3 goede vragen gebruiken.

Wat zie je op een consultkaart?
Op een consultkaart zie je de opties bij een behandeling op een rij. Je krijgt uitleg over de werking en het effect van een behandeling en over de risico’s en bijwerkingen. De dokter bespreekt de kaart met je, maar je kunt de kaart ook meekrijgen om er thuis nog even rustig over na te denken.

Consultkaarten Artrose in de knie en Artrose in de heup
De consultkaart geeft aan, wat belangrijke verschillen zijn tussen verschillende behandelopties bij artrose in je knie of bij artrose in je heup. Je kunt deze met je dokter bespreken. Samen kiezen jullie voor de voor jou meest passende behandeloptie, maar het kan ook zijn, dat je als patiënt toch een andere keuze maakt.
De consultkaart helpt om samen een beslissing te nemen over welke behandeling nu het beste bij je past in je dagelijkse leven en welke behandeling je kwaliteit van leven het beste verbetert.

Artrose knie – heup
Consultkaart Artrose in de knie
De genoemde behandelopties zijn: Je leefstijl veranderen – Fysiotherapie – Pijnstillers – Prik in je knie – Een kunstknie.
De gestelde vragen zijn: Wanneer is deze behandeling geschikt? – Helpt het tegen de pijn? – Wat kan ik weer na de behandeling? – Zijn er risico’s, bijwerkingen of problemen na de behandeling?
Consultkaart Artrose in de heup
De genoemde behandelopties zijn: Je leefstijl veranderen – Pijnstillers slikken – Je krijgt een kunstheup.
De gestelde vragen zijn: Hoe werkt de behandeling? – Heb ik minder pijn na de behandeling? – Wat zal ik na de behandeling weer kunnen? – Wat zijn risico’s en mogelijke bijwerkingen van de behandeling?

Patiëntenfederatie Nederland I Hoe bespreek je een consultkaart? I https://youtu.be/DScgDJH4kdw

Keuzehulp
Heb je artrose en moet een deel van of je totale knie-gewricht of heupgewricht worden vervangen door een prothese? Weet je niet precies welke kliniek voor deze ingreep het beste past bij jouw wensen? Ga dan naar keuzehulp voor begeleiding.

Heup met artrose 

heup met artrose consultkaart

Knie met artrose
osteoartritis van de knie consultkaart

Help mee