RZN bij Congres EULAR-PARE 2018

Aanstaande vrijdag gaat de 21ste editie van het PARE (People with Arthritis and Rheumatism Europe ) congres van start in Brussel (16-18 februari). Een congres waaraan afgevaardigden van landelijke reumapatiëntenorganisaties binnen Europa deelnemen.  Aan de hand van motiverende sprekers, workshops en debatten delen deze patiëntenorganisaties hun kennis, ervaring en mening. Een mooie manier om tot nieuwe plannen en samenwerking te komen.

PARE
Op Europees niveau is er voor reuma wat belangenbehartiging betreft de EULAR (European League Against Rheumatism). Het doel van EULAR is om de kwaliteit van leven voor mensen met een reumatische aandoening te verbeteren. Binnen EULAR werken ook de landelijke reumapatiëntenverenigingen op Europees niveau samen via de commissie PARE. Vanuit iedere landelijke reumapatiëntenvereniging binnen Europa neemt een afgevaardigde deel aan deze commissie. Ook ReumaZorg Nederland is aangesloten bij PARE.

PARE Congres 2018  
De PARE commissie komt een keer per jaar bijeen tijdens het jaarlijkse Europese PARE congres. Tijdens deze conferentie worden de PARE-commissieleden geïnspireerd door sprekers en workshops die hen de nodige kennis en tools meegeven. Kennis en tools die de leden helpen om binnen hun eigen nationale patiëntenverenigingen hun strijd tegen reuma optimaal te leveren. 

Volg ons Live
Bent u benieuwd naar de onderwerpen van discussie?
Volg het congres dan vanaf vrijdag 16 februari 13.30 uur via de live stream!

Of doe mee en deel je mening via: #pare2018

Comments are closed.