Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende ziekten aan je bewegingsapparaat. Je bewegingsapparaat bestaat uit de gewrichten, spieren, pezen en botten in je lichaam, die er voor zorgen, dat je kunt bewegen. Bij sommige ziekten zijn ook de organen, bijvoorbeeld je longen, je hart of je nieren, betrokken. Je mentale gezondheid is belangrijk om goed om te gaan met onbegrip of een depressie. Met een vaccinatie bescherm je jezelf tegen bepaalde ziekten, zodat je er niet of minder ziek van wordt.
Bepaalde reumatische ziekten kunnen je zwangerschap moeilijker maken.

Inhoud website
De patiëntenorganisatie Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling! De inhoud van deze website, zoals tekst, afbeeldingen en ander materiaal, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en afkomstig vanuit betrouwbare bronnen, zoals overheid, huisartsen, apotheken en ziekenhuizen.

Video’s
De video’s zijn alleen bedoeld voor algemeen informatief gebruik. U moet een gekwalificeerde zorgverlener raadplegen voor professioneel medisch advies, diagnose en behandeling van uw gezondheidsklachten.

Help mee