Reuma en tussen de 30 en 45 jaar: Tegen welke problemen loop jij aan?
Wat zijn specifieke problemen waar jij met reuma (bijvoorbeeld Reumatoïde Artritis, Sjögren, Artrose of Fibromyalgie) tegen aanloopt als je tussen de 30 en 45 jaar bent? Wat vind jij belangrijk op het gebied van je behandeling, medicijnen en zorg? Vul onze vragenlijst in en deel jouw ervaringen met ons!
Vragenlijst over problemen in jouw leven met reuma
In jouw leven met reuma kom je verschillende uitdagingen tegen. Vanaf het eerste moment dat je klachten krijgt, tot het leren omgaan met reuma in je dagelijks leven. Maar waar lopen mensen met reuma tussen 30 en 45 jaar vooral tegenaan? Daar zijn wij als Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) benieuwd naar. Zodat we deze problemen nog beter op de agenda kunnen zetten en proberen op te lossen. Doe jij mee? Vul dan de vragenlijst in!
Problemen in verschillende fases van je leven
In je leven met reuma maak je verschillende fases mee. Vanaf het eerste moment dat je klachten krijgt, tot het leren omgaan met reuma in je dagelijks leven. Dit heet ook wel de patiëntenreis. Wij zijn benieuwd welke problemen deze specifieke leeftijdsgroep (30 tot 45 jaar) voor deze verschillende fases heeft. In de vragenlijst vragen we je om aan te vinken welke problemen er bij jou spelen, of speelden, in de 8 verschillende fases van de patiëntenreis:
- Voor de diagnose
- Diagnose
- Behandeling met medicijnen
- Behandeling met chirurgie
- Andere behandelvormen
- Organisatie van de zorg
- Kinderwens, zwangerschap en verzorging
- Omgaan met de ziekte
Voor iedere fase kun je aanvinken wat jouw problemen zijn. Met deze informatie kunnen wij ons blijven inzetten om aandacht te vragen voor de problemen die er bij jou echt toe doen.
Deel ook jouw ervaring
Wil jij met ons delen waar jij tegenaan loopt in de verschillende fases van je leven met reuma? Vul dan de vragenlijst in:
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Je kunt deelnemen als je tussen de 30 en 45 jaar bent. Alvast hartelijk bedankt!
Anoniem
De vragenlijst is anoniem. Dit betekent dat de antwoorden die jij geeft niet te herleiden zijn naar jou.
Resultaten
De resultaten van dit onderzoek publiceert RZN eind januari 2025 op de website: Nieuws – Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland