Posterwinnaars Congres PARE 2018

Drie projecten kregen na afloop van de postermarkt op het PARE Congres 2018 een publieksprijs voor de impact die zij te weeg wisten te brengen bij patiënten dan wel bij het algemene publiek:

  • Prijswinnaar: ‘Jeugdreuma en NRAS’ (Engeland). Winnares: Chloe Haines. Zij ontwikkelde samen met (ouders van) kinderen met Jeugdreuma een voorlichtingspakket voor scholen in Engeland. Dit voorlichtingspakket kan kinderen en jongeren met Jeugdreuma helpen om de regie op school in eigen hand te houden. Er is ook een Vlaamse versie van deze voorlichting beschikbaar. Belangrijk is om de voorlichting niet letterlijk te vertalen maar om het voorlichtingspakket als kader/basis te nemen waarbinnen je de voorlichting verfijnt op datgene wat binnen jouw land speelt bij (ouders van) kinderen met Jeugdreuma.
  • Prijswinnaar: ‘Werken met reuma: pain will not lock us inside’ (Griekenland) Winnares: Katerina Tsekoura. Campagne laat de obstakels zien die het moeilijk maken voor mensen met reuma om hun dagelijks werk te kunnen doen. Deze inzichten zijn gebaseerd op een uitgebreid onderzoek. Op dit moment helpt de organisatie werknemers en werkgevers met de vraag: Wat is er nodig om mensen met reuma te kunnen ondersteunen zodat zij hun werk kunnen blijven doen? Zo bieden zij een succesvol re-integratie traject van 6 maanden voor mensen met reuma. Ook hebben zij een koepel opgericht waar werkgevers zich bij aan kunnen sluiten. De koepel adviseert en begeleidt werkgevers om werknemers met reuma te helpen zodat zij kunnen blijven werken. Het project is succesvol en wordt steeds meer opgepakt door politici.
  • Prijswinnaar: ‘Portal voor Jongeren (20-30 jaar) met ziekte van Bechterew’ (Engeland) Winnaar: Jakub Ochmanski. Online platform waar patiënten hun ervaringen kunnen delen in de vorm van blogs, interviews en discussies. Op dit moment zijn er 1300 jongeren (18-35) aangesloten bij het platform.

Comments are closed.