Podotherapie – RondOm Podotherapeuten

RondOm Podotherapeuten en ReumaZorg Nederland: kennispartners
Podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten zijn erkende hbo professionals, gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug bij kinderen, ouderen, sporters en mensen met diabetes en reuma.

Bij ReumaZorg Nederland zijn we ons als organisatie erg bewust van onze maatschappelijke rol om de zorg mee te innoveren en te verbeteren. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om onze ervaringskennis en expertise te delen met relevante doelgroepen.

ReumaZorg Nederland werkt samen met RondOm Podotherapeuten en we mogen ons kennispartner noemen op het gebied van gezondheidszorg bij klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug bij mensen met reuma.

Reuma en voetproblemen
Ruim 2,3 miljoen mensen in Nederland hebben reuma en daar komen dagelijks 700 mensen bij. Hiervan heeft 80% te maken met voetklachten. Door reuma kunnen ontstekingsprocessen in- en rondom de voetgewrichten ontstaan. Dit kan leiden tot veel pijn. De podotherapeut kan een grote rol spelen in het ‘gewoon mee kunnen doen’ met het dagelijkse leven van iemand met reuma. Een podotherapeut kan door vroegtijdig in te grijpen het ontstaan van voetklachten bij reuma vertragen en pijn verlichten. Toch bezoeken veel mensen met reuma de podotherapeut niet. Dit komt doordat veel reumapatiënten niet weten hoeveel een podotherapeut voor hen kan betekenen. Vandaar dat RondOm Podotherapeuten hun kennis op dit gebied hier graag met ons deelt om zo veel mogelijk mensen te helpen om zo goed mogelijk te (blijven) lopen.

Help mee