patient-vereniging

Belangenbehartiging: Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is een landelijke patiëntenorganisatie, die opkomt voor de belangen van alle mensen met een reumatische aandoening en aangesloten patiëntenverenigingen.

Alle mensen met een reumatische aandoening kunnen lid worden van RZN. Wij bieden onze leden de mogelijkheid ook lid te worden van een reumapatiëntenvereniging (RPV) of Bechterew patiëntenvereniging (BPV) die in uw stad of regio actief is.

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is namelijk ook een netwerk voor reumapatiëntenverenigingen en Bechterew patiëntenverenigingen. Deze verenigingen kunnen zich ook bij ons aansluiten.

Wilt u lid worden van RZN? Of wilt u met uw RPV of BPV aansluiten bij ReumaZorg Nederland, dan kunt u zich inschrijven met behulp van de knop Lid worden rechtsboven in uw scherm.

In uw stad of in uw regio actieve patiëntenverenigingen

Reumapatiëntenvereniging (RPV)

De Reumapatiëntenverenigingen in Nederland richten zich op het verstrekken van voorlichting en informatie over diverse reumatische aandoeningen; het organiseren van (aangepaste) sportactiviteiten, sociale activiteiten en lotgenotencontact voor mensen met diverse reumatische aandoeningen; en het behartigen van uw belangen in uw stad of regio.
U vindt hier veel activiteiten voor iedereen met een reumatische aandoening en hun partners.

Hiernaast vindt u een overzicht van een aantal Reumapatiëntenverenigingen, welke zich gaarne aan u voorstellen.

Waarom zou u lid worden van een RPV?

  • Voorlichting en informatie: U bent op de hoogte van lokaal, medisch en overig nieuws en diverse activiteiten in uw stad of omgeving.
  • Lotgenotencontact: U ontmoet mensen met diverse reumatische aandoeningen en u kunt (met uw partner) ervaringen met anderen delen en relevante informatie uitwisselen.
  • Belangenbehartiging: Er wordt gezorgd voor verantwoorde sportactiviteiten, geschikt voor de verschillende reumatische aandoeningen. Er is belangenbehartiging bij gemeente, reumatologen en reumaverpleegkundigen.

Bechterewpatiëntenvereniging (BPV)

Als u de ziekte van Bechterew heeft, dan kunt u kiezen voor deelname aan een Bechterewpatiëntenvereniging. Zij richten zich allereerst op verantwoorde sportactiviteiten voor mensen met de ziekte van Bechterew.

Hiernaast vindt u een Bechterewpatiëntenvereniging, die zich gaarne aan u voorstelt.

Waarom zou u lid worden van een BPV?

  • Lotgenotencontact: U ontmoet meerdere mensen met de ziekte van Bechterew en u kunt ervaringen met deze ziekte met elkaar delen en relevante informatie uitwisselen.
  • Belangenbehartiging:  U kunt deelnemen aan gerichte oefentherapie en andere activiteiten van de vereniging.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer ardipis elit.
Aenean commodo ligula eget dolor.”

Landelijk actieve ziekte- specifieke patiëntenorganisatie

Ziekte- specifieke patiëntenorganisatie

Een ziekte- specifieke patiëntenorganisatie richt zich op een specifieke reumatische aandoening.

Hiernaast vindt u een ziekte- specifieke patiëntenorganisatie, die zich gaarne aan u voorstelt.

Waarom zou u lid worden van een ziekte- specifieke patiëntenorganisatie?

  • Voorlichting en informatie: U krijgt informatie over een specifieke reumatische aandoening via website of bijeenkomst.
  • Lotgenotencontact: U ontmoet meerdere mensen tijdens een bijeenkomst en u kunt ervaringen met elkaar delen en relevante informatie uitwisselen.
  • Belangenbehartiging: De organisatie behartigt uw belangen als patiënt met deze specifieke reumatische aandoening.