PARE

 

Binnen EULAR werken de nationale reumapatiëntenorganisaties samen in PARE (People with Arthritis/Rheumatism in Europe). De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is sinds juni 2015 lid van EULAR voor PARE namens Nederland.

Afgevaardigden vanuit de PARE organisaties komen jaarlijks bijeen tijdens de EULAR-PARE conferentie om huidige (wetenschappelijke) ontwikkelingen en gemeenschappelijke activiteiten te bespreken, ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen.

De activiteiten van PARE zijn gericht op:
• Het ontwikkelen en uitbouwen van een sterk Europees netwerk van reumapatiëntenorganisaties.
• Het geven van een stem aan patiënten met reuma bij beleidsbepalers binnen Europa.
• Het stimuleren van samenwerking tussen patiëntenorganisaties die samen een merkbaar verschil kunnen maken in het leven van mensen met een vorm van reuma.

EULAR-PARE Conferentie
De Standing Committee PARE organiseert verschillende activiteiten om haar doelstellingen te bereiken.
Een van deze activiteiten is de jaarlijkse EULAR-PARE conferentie. Tijdens deze conferentie worden de afgevaardigden van de PARE leden geïnspireerd door sprekers en workshops die hen de nodige kennis en tools meegeven. Kennis en tools die de leden helpen om hun eigen nationale patiëntenorganisaties optimaal in te kunnen zetten in hun strijd tegen reuma.

Nu: EULAR-PARE Conferentie 2018
De 21ste EULAR Annual European Conference of PARE vindt plaats op 15-18 februari 2018 in Brussel, België. Vier personen nemen hieraan deel namens de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.
Livestream  https://www.eular.org/pare_annual_conference.cfm
Vanaf vrijdag 16 februari 13.30u
Reacties via Twitter: use the hashtag #PARE2018 to share your comments: http://bit.ly/2oB5lPF

Terugblik: EULAR-PARE Conferentie 2017
De 20ste EULAR Annual European Conference of PARE vond plaats op 23-26 februari 2017 in Lissabon, Portugal. Drie personen namen hieraan deel namens de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.
Bekijk de livestream: EULAR/PARE conference 2017 dag 1
Bekijk de livestream: EULAR/PARE conference 2017 dag 2
Verslag: EULAR/PARE conference 2017

Terugblik: EULAR-PARE Conferentie 2016
De EULAR-PARE Conferentie 2016 vond plaats van 15-17 april in Sofia, Bulgarije. Er waren ruim 120 deelnemers vanuit 33 landen. Drie personen namen deel namens de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.
Verslag: EULAR/PARE conference 2016

Ook uw stem laten horen?
Wilt u als patient advocate of patiëntenorganisatie met ons meewerken om vanuit Nederland bij te dragen aan deze uitwisseling op Europees niveau? U bent van harte welkom.

Gerardine Willemsen
RZN commissie EULAR-PARE
E voorzitter@reumazorgnederland.nl