Oproep Edgar Stene schrijfwedstrijd 2022

Ieder jaar zet de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland de Edgar Stene schrijfwedstrijd voor mensen met reuma uit. In 2022 staat het thema in het teken van de communicatie met jouw arts: “Hoe een betere communicatie met mijn arts mijn leven met reuma verbeterde”. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Zet jouw verhaal op papier en maak kans op mooie prijzen!

Deel jouw verhaal
– Wat is jouw ervaring met de communicatie met jouw arts? Waarom is een goede communicatie belangrijk voor jou?
– Hoe belangrijk is het voor je om openlijk met jouw arts te praten over relevante kwesties?
– Voel je je begrepen en serieus genomen door jouw arts? Is er voldoende tijd voor je afspraken? Wat is er wat jou betreft nodig om goed met je arts te kunnen praten?
– Welke rol heb je zelf om goed met je arts te kunnen praten? Heb je tips voor andere mensen met reuma?
– Wat zijn jouw verwachtingen en wat is jouw hoop over hoe de communicatie met artsen in de toekomst kan worden verbeterd?

Hoe doe je mee?
• Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
• Je stuurt je verhaal vóór 1 januari 2023 naar [email protected]

Wat zijn de regels voor je verhaal?
• Je verhaal moet op 2 pagina’s A4 formaat passen.
• Je verhaal moet getypt zijn, met tekst-grootte ARIAL 12, enkel in Word.
• Stuur met je verhaal één portret foto van jezelf in hoge resolutie aan ons.
• Stuur ook de volgende informatie aan ons toe: je e-mail adres, telefoonnummer, woonplaats, leeftijd, familiesamenstelling, beroep, hobby en wáárom je meedoet.
• Je geeft toestemming aan ons (ReumaZorg Nederland) en EULAR (European Alliance for Associations for Rheumatology) voor publicatie van je verhaal en foto.

Nederland
Een Nederlandse jury zal de inzendingen beoordelen ná de uiterste inzendingsdatum van 31 december 2022.

Waar let de jury op?
– Is het een persoonlijk verhaal?
– Is het verhaal herkenbaar voor andere mensen met reuma?
– Gaat jouw verhaal over het thema?
– Heeft je verhaal een pakkende titel?
– Nodigt de inleiding van jouw verhaal uit tot verder lezen?
– Wat doet het einde van het verhaal met de lezer?
– Maak je gebruik van toepasselijke tussenkopjes? Dit zorgt namelijk voor een betere leesbaarheid van jouw verhaal.
– Gebruik je korte zinnen en in begrijpelijke taal?
– Is de grammatica en de spelling van jouw verhaal correct?

Prijzen?
De winnaar van de 1e prijs krijgt een bon van € 175,00.
De winnaar van de 2e prijs krijgt een bon van € 125,00.
De winnaar van de 3e prijs krijgt een bon van € 75,00.
De winnaars van de 4de tot en met de 10e plaats ontvangen een bon van € 25,00.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking met lunch zal begin februari 2023 plaatsvinden in Utrecht. Als dit vanwege COVID niet mogelijk is, dan vindt de prijsuitreiking plaats via een online bijeenkomst.
De verhalen van alle inzenders zullen na afloop van de prijsuitreiking geplaatst worden op de website van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN). Ook zal er via de (social) media-kanalen en de nieuwsbrief van RZN aandacht worden besteed aan de ingezonden verhalen.

Europa
Het verhaal van de 1ste prijs winnaar wordt in januari 2023 doorgestuurd naar de Europese jury van EULAR (European Alliance for Associations for Rheumatology). Iedere inzending per land wordt door EULAR in het Engels vertaald. De Europese jury zal uit alle nationale inzendingen de Europese Edgar Stene winnaar kiezen en de uitslag bekendmaken in maart 2023. De Europese winnaar wordt uitgenodigd om zijn/haar prijs in ontvangst te nemen tijdens het EULAR congres 2023 in Milaan (31 mei-3 juni 2023). Toegang tot het EULAR congres en reis- en verblijfkosten worden vergoed voor de 1ste prijswinnaar van de Europese Edgar Stene prijs. Alle 3 de Europese prijswinnaars ontvangen een geldprijs.

Over de Edgar Stene-prijs
De Edgar Stene-prijs is een initiatief van EULAR (European Alliance for Associations for Rheumatology). De prijs is een eerbetoon aan de Noor, Edgar Stene (1919-1969), die leed aan een ernstige vorm van ankylosing spondylitis (axiale SpA) en die zich inzette voor de samenwerking tussen patiënten en artsen. De prijs is bedoeld om meer aandacht te vragen voor mensen met reuma en de nationale reumapatiëntenorganisaties. De winnaars uit ieder land doen automatisch mee aan de Europese Edgar Stene-prijs wedstrijd, mits zij zich aan de voorwaarden houden.

Help mee