Ontstekingsreuma? Wat doet ertoe bij uw behandeling?

Iedere patiënt met ontstekingsreuma heeft verwachtingen van wat een behandeling zou moeten opleveren. Wat vindt u belangrijk? Ontstekingen zo veel mogelijk omlaag? Minder pijn? Minder vermoeidheid? En hoe zwaar tilt u aan doelen zoals  ‘aan het werk kunnen blijven’ of je ‘eigen huishouden kunnen doen’? Wij zijn benieuwd wat u vindt van de belangrijkste uitkomstmaten die tot nu toe zijn geïnventariseerd. Doet u mee? Vul dan de vragenlijst in (5 min).

Gezondheidsuitkomsten; welke vindt de patient belangrijk? 
Wellicht herkent u het wel. U heeft een afspraak bij uw reumaloog die stralend tegen u zegt: “Uw lab-uitslagen zijn uitstekend!” Het verrast u, want eigenlijk voelt u zich vooral moe en helemaal niet uitstekend. U bent niet de enige. In de praktijk is het niet altijd makkelijk voor zorgverleners om het totale effect van een behandeling bij hun patiënt met ontstekingsreuma te zien. Om dit totale effect van een behandeling beter te kunnen meten, wordt er nu een standaard set van gezondheidsuitkomsten samengesteld die patiënten met ontstekingsreuma belangrijk vinden.

Uw mening telt
Wij zijn benieuwd wat u vindt van de gezondheidsuitkomsten die tot dusver zijn samengesteld voor patiënten met reumatoïde artritis, artritis psoriatica, de ziekte van Bechterew en juveniele artritis.

Vragenlijst
Heeft u een van deze vormen van ontstekingsreuma? Dan zou het geweldig zijn al u uw mening zou willen delen via de onderstaande vragenlijst. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Met uw inbreng kunnen wij de huidige ​​set van uitkomstmaten verbeteren. Zo helpt u zorgverleners zicht te krijgen op de criteria waarmee zij het effect van hun geleverde zorg het beste kunnen meten.

Klik hier om naar de enquête te gaan.
U kunt deze tot 1 december invullen.

Meer informatie?
Als u vragen heeft tijdens het invullen van de enquête, neem dan contact op met Zofia Das-Gupta ( z.dasgupta@ichom.org ).

Over ICHOM
Dit project wordt uitgevoerd door ICHOM. ICHOM is een internationaal consortium dat zich per aandoening richt op het bepalen van die uitkomsten van medisch handelen die de patiënt met die aandoening belangrijk vindt om te meten (zoals bijvoorbeeld vermoeidheid of fysiek functioneren). Het ICHOM projectteam is bezig geweest om een standaard-set van uitkomstmaten voor ontstekingsreuma samen te stellen.

Hartelijk dank voor uw tijd en uw inbreng.

Met vriendelijke groet,
Het ICHOM-projectteam

Comments are closed.