Meer weten over uveitis? Bezoek het Oogcongres

Droge, branderige of pijnlijke ogen door een oogontsteking of een te hoge oogdruk door langdurig gebruik van Prednison. Veel mensen met reuma krijgen te maken met oogproblemen als gevolg van hun aandoening. Op zaterdag 18 november 2017 vindt in het Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht de tweede editie van het Oogcongres plaats. Ook mensen met reuma kunnen zich hier laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de oogzorg.

Tijdens het Oogcongres geven specialisten in de oogzorg lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Zo zijn de thema’s rondom ‘Samen beslissen over de behandeling van uveitis’ van Prof. Dr. Joke de Boer en ‘Big Data voor het beter begrijpen van uveitis’ van MD Fleurike Verhagen vooral interessant voor mensen met een reumatische aandoening.

Leven met een Oogaandoening
Deelnemers kunnen zich tijdens het Oogcongres ook uitgebreid laten informeren over leven met een oogziekte of visuele beperking met onderwerpen als: ‘Een diagnose, hoe nu verder?’,  ‘Invloed van voeding op maculadegeneratie’, ‘Zien met één oog’ en ‘Slaap-waakstoornissen’.

Wegen succes verlengd
Edith Mulder, directeur van het Oogfonds: “Vorig jaar lieten bijna zeshonderd bezoekers zich door deskundigen bijpraten over de belangrijkste ontwikkelingen in de oogzorg. Vanwege het grote succes van die eerste editie organiseren we in november voor de tweede keer deze laagdrempelige en informatieve dag. Samen met de oogpatiëntenverenigingen en oogwetenschappers hebben we een gevarieerd programma samengesteld voor iedereen die een oogaandoening heeft of belangstelling in dit onderwerp heeft.”

Praktisch
Het Oogcongres vindt plaats op zaterdag 18 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Deelnemers dienen zich van tevoren in te schrijven via www.oogcongres.nl. Een toegangskaart kost €17,50. Het congres is een samenwerking tussen het Oogfonds, de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging OOG in OOG. Leden van de organiserende patiëntenverenigingen ontvangen 5 euro korting.

Klik hier voor meer informatie over het programma.

Comments are closed.