Materialen 

Gesprekskaarten – Dagelijks leven
Wat vind jij lastig met reuma en hoe bespreek je dat? Reuma raakt je. De ziekte heeft grote gevolgen voor je dagelijks leven, werk en relaties. Het kan voor verschillende klachten, problemen en vragen zorgen. Hierover praten is niet altijd gemakkelijk. Toch is het goed en belangrijk. Dan weet de arts of verpleegkundige beter waar jij in je leven met reuma tegenaan loopt.

Onderwerpen gesprekskaarten Dagelijks leven
De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) ontwikkelde met artsen, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen 4 gesprekskaarten, die je kunnen helpen om te bepalen wat jij in de spreekkamer wil bespreken met je zorgverlener over je Ziekte, Leefstijl, Relaties & Welzijn en Dagelijks functioneren. Er is ook 1 gesprekskaart Een goed gesprek met tips, die je kunnen helpen bij de voorbereiding, tijdens en na afloop van je gesprek.
Deze gesprekskaarten zijn reeds beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans. Kijk op: https://reumazorgnederland.nl/gesprekskaarten-conversation-aids/

Gesprekskaarten – Medicijnkaarten
Reuma raakt je. De ziekte heeft grote gevolgen voor je dagelijks leven, werk en relaties. Hierover praten met je zorgverlener is niet altijd gemakkelijk. Toch is het goed en belangrijk. Medicijnen kunnen helpen om minder last van deze klachten te hebben in je leven. Medicijnen hebben voordelen en nadelen. Samen kunnen jullie kijken welke medicijnen er zijn en welk medicijn het beste bij je past.

Onderwerpen gesprekskaarten Medicijnen
De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) ontwikkelde met artsen, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen 5 gesprekskaarten, die je kunnen helpen om te bepalen wat jij in de spreekkamer wil bespreken met je zorgverlener over je Reuma, Groepen medicijnen, Over medicijnen, Wie ben jij? en Meer informatie.
Deze gesprekskaarten zijn reeds beschikbaar in het Nederlands en Engels. Kijk op: https://reumazorgnederland.nl/gesprekskaarten-conversation-aids/

Reuma en Medicijnen

Boekje over moeiheid aanpakken reumatoïde artritisBoekje over Moeheid aanpakken

Het boekje Moeheid aanpakken – Reumatoïde Artritis (RA) biedt je tips voor de aanpak van vermoeidheid bij RA en is geschreven door prof. dr. Rinie Geenen.

1 – Downloaden: je kunt het boekje inkijken en downloaden: R. Geenen Aanpakken vermoeidheid bij RA

2 – Bestellen: je kunt een exemplaar van het boekje Moeheid aanpakken – Reumatoïde Artritis (RA) bestellen. Je stuurt dan een email met je adresgegevens naar [email protected] Het boekje wordt naar je verstuurd, zodra je de verzendkosten van 4,50 euro hebt overgemaakt op IBAN NL34 INGB 0006 7571 07 t.n.v. Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland o.v.v. je naam en titel boekje.

Een samenwerking van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland met Sanofi Genzyme.

Boek ‘Gezichten achter reumatoïde artritis’

Boek ‘Gezichten achter reumatoïde artritis’

Dit hardcover boek bevat ervaringen en leermomenten van krachtige mensen, die ondanks hun reumatoïde artritis (RA) alles uit het leven halen. Een opsteker voor iedereen die soms worstelt met RA, een herkenning voor hen, die in hun omgeving met RA te maken hebben en een eyeopener voor iedereen.
Leg het neer op de tafel thuis of op je werk en ga het gesprek aan!

Boek ‘Gezichten achter reumatoïde artritis’Bestellen?

1 – Voor leden en donateurs is het boek gratis. Stuur een e-mail naar: [email protected] en vermeld je naam en postadres.
2 – Voor andere bestellers: je stuurt een email met je adresgegevens naar [email protected] Je betaalt € 7,50 per hardcover boek voor de verzendkosten. Maak de € 7,50 over op IBAN NL34 INGB 0006 7571 07 t.n.v. Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland m.v.v. je naam en titel boek.

Een samenwerking van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland met Sanofi Genzyme.

Aandacht’ – tijdschrift over reumatoïde artritis (RA)Aandacht’ – tijdschrift over reumatoïde artritis (RA)

De artikelen in het tijdschrift over reumatoïde artritis (RA) zijn onder andere door zorgverleners geschreven en geven je informatie en tips over het omgaan met de ziekte reumatoïde artritis (RA) in je dagelijkse leven, werk, vrije tijd, etc.

Bestellen?
Je stuurt een email met je adresgegevens naar [email protected]
Je ontvangt het tijdschrift, zodra je de verzendkosten van 2,50 euro hebt overgemaakt op IBAN NL34 INGB 0006 7571 07 t.n.v. Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland o.v.v. je naam en tijdschrift Aandacht.

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland werkte mee aan dit tijdschrift, dat in samenwerking met AbbVie werd gemaakt.

Help mee