Invalid argument supplied for foreach() in selector >> .nieuws-table:nth-child(3n+1) > td .nieuws-image << in /var/www/clients/client1/web2/web/src/lists/admin/plugins/ContentAreas/vendor/pelago/emogrifier/Classes/Emogrifier.php on line 512 RZN E-zine 27-3, 2020
Beste Bestuur Vereniging ReumaActief de Peel.

Het is een onzekere tijd die wij nu met elkaar doormaken. Hopelijk weet je een weg te vinden om deze dagen zo veilig en zo prettig mogelijk door te komen.
RZN probeert de ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19) continue bij te houden. Dit doen wij via onze website, facebook pagina en deze e-Zine.
Mocht je iemand kennen die onze e-Zine nog niet ontvangt en wel op de hoogte zou willen blijven, aanmelden kan via:aanmelding@reumazorgnederland.nl. Dit is ook kosteloos voor hen.
Het team van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland wenst iedereen heel veel sterkte toe in de komende tijd. Stay save, stay healthy! Hartelijke groet en veel leesplezier, namens bestuur en team ReumaZorg Nederland, L. Roelofs
Nieuwsberichten

Register geopend: The COVID-19 Global Rheumatology Alliance

Er moet snel meer kennis komen over COVID-19 en het effect op mensen met reuma. Wereldwijd slaan wetenschappelijke verenigingen en patiëntenorganisaties rondom reuma de handen nu ineen. Zorgverleners worden dringend opgeroepen om COVID-19 patiënten met reuma te registeren in het nieuwe COVID-19 reuma register. Lees in het artikel meer over deze oproepen.

NVR beantwoordt vragen over reuma en COVID-19

Wat moet je doen met je reumamedicatie wanneer je mogelijk het coronavirus hebt? En als je niet ziek bent, wat is dan wijsheid met betrekking tot je medicatie? Deze en andere vragen heeft de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) op woensdag 18 maart 2020 beantwoord. De antwoorden zijn met de grootst mogelijke zorg gebaseerd op de kennis voor zover die nu (d.d. 18 maart 2020) beschikbaar is omtrent reuma en COVID-19. In het artikel vind je antwoord op deze vragen.

NSAID’s en COVID-19

Kunnen niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s) zoals ibuprofen het coronavirus (COVID-19) verergeren? Volgens de European Medicines Agency (EMA) is daar op dit moment (18-3-2020) geen wetenschappelijk bewijs voor. De EMA volgt de situatie op de voet en zal alle nieuwe informatie die over deze kwestie beschikbaar komt, beoordelen. Lees in het artikel meer informatie over NSAID's en COVID-19.

Vragenlijstonderzoek Coronavirus

Wat zijn de psychologische gevolgen van het Coronavirus? De Universiteit Utrecht gaat op zoek naar het antwoord en is een vragenlijstonderzoek gestart. Iedere volwassene kan anoniem aan het onderzoek meedoen. Het invullen duurt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de snelheid waarin je werkt. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening worden uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Doe ook mee! En deel de link naar de vragenlijst ook met anderen.

Beweegoefeningen voor thuis

Blijf in beweging. Een bekend advies, zeker wanneer je reuma hebt. Maar hoe blijf je op gepaste wijze in beweging wanneer je de deur niet uit kunt? In dit artikel lees je daar meer over.

EULAR over COVID-19

De European League Against Rheumatism (EULAR) heeft een korte Engelstalige video gemaakt over reuma en het coronavirus (d.d. 19 maart 2020). Hun belangrijkste boodschap: stop niet zelf met je reumamedicatie. Consulteer je behandelend arts. In het artikel vind je deze video.

Zorgen om reguliere zorg

Als gevolg van de Coronacrisis wordt reguliere zorg die niet spoedeisend is vaak verplaatst naar een later tijdstip of afgezegd. De meeste patiënten/cliënten hebben hier begrip voor maar maken zich ook zorgen over de consequenties van het uitstellen van hun behandeling of zorg. Dit blijkt uit het korte onderzoek dat de Patiëntenfederatie Nederland heeft gehouden onder de leden van haar Zorgpanel. In dit artikel vind je hun bevindingen.

COVID-19 Aangescherpte Maatregelen

Te veel mensen in parken, bossen en op het strand. Aanleiding voor het kabinet om vandaag (23 maart 2020) aangescherpte maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het Coronavirus. In dit artikel vind je alle maatregelen van de rijksoverheid op een rij.
Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland
Postbus 58
6500 AB Nijmegen

Website:
    www.reumazorgnederland.nl
Reacties E-zine nieuws update:
    nieuws@reumazorgnederland.nl
Reacties Algemeen:
    info@reumazorgnederland.nl
Bezoek ons op Facebook:
     Facebook

powered by phpList 3.5.2, © phpList ltd