Lid worden

Waarom lid worden?
Voor ruim 2 miljoen Nederlanders is reuma een dagelijkse strijd. Zo’n 60% van mensen met reuma is jonger dan 65 jaar. Je strijdt tegen een (blijvende) ziekte, maar ook tegen je pijn, vermoeidheid, eenzaamheid en het onbegrip van anderen. Je kunt reuma krijgen op iedere leeftijd. Reuma is nog niet te genezen. Dagelijks moet je veel moeite doen om simpelweg ‘mee te kunnen blijven doen’: thuis, op school en op het werk. De diagnose reuma heeft dus grote gevolgen.
Strijd daarom samen met ReumaZorg Nederland tegen reuma!

Wat betekent je lid worden voor ons?
Zo help je ons om activiteiten uit te voeren, zoals bijvoorbeeld:
• informatiebijeenkomsten over reuma, ook voor partners, ouders en familie.
• materialen ontwikkelen over reuma, zoals bijvoorbeeld de gesprekskaarten, filmpjes en webinars.
• scholing van mensen met reuma, zodat zij kunnen meedoen in onderzoek.
• bevorderen en uitvoeren van onderzoek naar reuma.
• lotgenotencontact, zodat mensen met reuma van elkaar kunnen leren.
• gevolgen van reuma bespreken bij overheid, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en andere instanties.

Jouw bijdrage maakt het verschil voor ons werk en voor mensen met reuma!

ANBI
Als je je naam en adres invult op het aanmeldformulier, dan ontvang je een bewijs van betaling van ons, zodat je het bedrag als gift kunt aftrekken bij je belastingaangifte.
De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Bijdragen als lid aan RZN zijn aftrekbaar, lees over de voorwaarden op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken

Leven met reuma
Anne, Herman en Janneke leven alle drie met een vorm van reuma en lopen daar dagelijks tegen aan. Anne heeft fibromyalgie en ook erger wordende artrose in handen en benen. Herman heeft reumatoïde artritis en last van pijn en zware vermoeidheid. Janneke heeft jeugdreuma en is gauw moe. Op school kan ze niet mee doen met gymlessen, traplopen of uitjes.
Maak in het filmpje hieronder ook kennis met Diana, Theo en Renate!

Kijk op:         •  Aanmelden lid          •  Aanmelden vereniging        

CBF-erkenning

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) is als goed doel erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) op 1 maart 2019. Deze erkenning wordt door het CBF toegekend aan goede doelen, die voldoen aan de eisen van het CBF.
Meer informatie vind je op https://www.cbf.nl/register-goede-doelen

Algemeen Nut Beogende Instelling – ANBI

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Donaties aan RZN zijn aftrekbaar, lees over de voorwaarden op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken

Privacy voorwaarden
• De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland legt je gegevens vast als lid. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en beschermd volgens de wet AVG. We kunnen deze gegevens ook gebruiken om je te informeren over onze activiteiten, projecten en producten. De gegevens worden niet aan derden verstrekt.
• De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zorgt ervoor dat het versturen van je persoonsgegevens in een beveiligde omgeving plaatsvindt. Je persoonlijke gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.
Je kunt dit zien aan het schermpje met slotje en met naam reumazorgnederland.nl, dat in de adresbalk verschijnt. Dit betekent dat je persoonsinformatie of betalingsinformatie niet door derden kan worden onderschept.
Lees meer op https://reumazorgnederland.nl/privacy-verklaring

Help mee