Internationale Vragenlijst Chronische Pijn

Foto pijn

Reuma gaat vaak gepaard met chronische pijn aan gewrichten, spieren, botten, banden, pezen, kapsels enz. Artsen en onderzoekers maken deze pijn graag meetbaar, zodat u precies kunt aangeven hoe veel last u heeft van pijn. Maak hoe meet je pijn nu het beste? Welke criteria zijn hiervoor het meest relevant? Dit is precies waar OMERACT, een internationaal samenwerkingsverband van zorgverleners en onderzoekers binnen de reumatologie, naar op zoek is. Helpt u mee? Vul dan deze Engelse vragenlijst in over uw ervaringen met chronische pijn.

De onderzoekers binnen OMERACT willen met hun project over chronische pijn komen tot een basisset van uitkomstmaten en meetinstrumenten waarmee chronische pijn bij reuma internationaal op precies dezelfde wijze gemeten wordt. Een basisset die is gekozen op grond van de ervaringen van patienten met reuma en chronische pijn; wat vinden zij belangrijk?

Uw ervaring met pijn
Het team van OMERACT nodig u dan ook uit om de onderstaande vragenlijst over chronische pijn in te vullen. De vragenlijst zal ingaan op:

  • De aard van de chronische pijn bij reuma
  • De impact van chronische pijn bij reuma op kwaliteit van leven, mede ook in verhouding tot de andere lichamelijke problemen bij reuma.
  • Het belang van bepaalde behandelingen

Engelse vragenlijst, 20 minuten
De vragenlijst is in het Engels opgesteld en zal ongeveer 20 minuten van uw tijd in beslag nemen. Het is belangrijk dat u de hele vragenlijst in een keer afrond. Vragen met een * zijn verplicht.

Wat gebeurt er met de uitkomsten?
De uitkomsten van deze enquete zullen worden gebruikt om te kijken of de huidige criteria en aanbevelingen voor het meten van chronische pijn moeten worden aangevuld of gewijzigd.

Ook zullen de uitkomsten worden besproken in een internationale OMERACT bijeenkomst van reumatologen, onderzoekers en patiënten in mei 2018. Daar worden vervolgstappen besproken.

Doet u mee?
Via deze link komt u bij de vragenlijst.

Meer over OMERACT
OMERACT is een internationaal samenwerkingsverband van zorgverleners en onderzoekers binnen de reumatologie. Hun focus is gericht op het ontwikkelen en valideren van uitkomstmaten die relevant zijn bij onderzoek naar en het behandelen van o.a. reumatoïde artritis, artritis psoriatica, fibromyalgie, artrose en andere vormen van reuma. Kijk hier voor meer informatie. 

Comments are closed.