Het gezicht achter Reumatoide Artritis

Hoe is het als Reumatoïde Artritis (RA) binnendringt in je leven? Hoe combineer je RA met je studie tot verpleegkundige? Of je baan als medewerker in een winkel? Met je passie voor bijvoorbeeld hardlopen, hobo spelen, verre reizen maken of lekker koken? En hoe blijf je positief als er ook andere zorgen in je leven zijn, zoals een scheiding of de zorg voor je man met Alzheimer? Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland heeft, in samenwerking met Sanofi Genzyme, een prachtig boekje Gezichten van RA gemaakt met 15 persoonlijke verhalen van mensen met RA. Een boek vol herkenning, troost maar vooral inspiratie. Want ook met RA kan je nog zoveel dromen waarmaken.

Jirina was één van de 15 mensen die bereid was haar persoonlijke verhaal te delen. Haar foto staat met trots op de cover van het Gezichtenboek RA. Op 11 september overhandigde Patrick Lodiers (bekend van programma’s als ‘De Reünie’ en ‘Je zal het maar hebben’) haar het eerste exemplaar.

Inspiratie 
Een herkenning en troost, maar vooral een inspiratie voor vele mensen met RA die de verhalen uit het boek zullen lezen. Want ondanks dat de weg van je leven door RA een stuk hobbeliger en meer onvoorspelbaar wordt, zijn er nog zoveel dromen die je ook met RA kan waarmaken. Een streekroman publiceren, meedoen aan het NK ijszwemmen, coach worden in flexibel werken, oppassen op de kleinkinderen, vrijwilliger worden bij de Voedselbank, een blog schrijven of iedere dag wandelen met de hond; stuk voor stuk prachtige voorbeelden.

Goede ontvangst door zorgverleners 
Tijdens de afgelopen Najaarsdagen van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) werd het boek bij de stand van Sanofi Genzyme ook goed ontvangen bij behandelaars. “Het is belangrijk om te laten zien wat patiënten met RA kracht geeft” aldus Gerardine Willemsen, voorzitter van ReumaZorg Nederland.

Wilt u ook een exemplaar ontvangen?
Voor 6 euro (inclusief verzendkosten binnen Nederland) ontvangt u een exemplaar van het Gezichtenboek RA. Neem hiervoor contact op via: communicatie@reumazorgnederland.nl .

Comments are closed.