Uw ervaring? RA en Glucocorticoïden

Afbeelding van mensen met RA die Glucocorticoiden gebruiken; wat is hun mening hierover?

Heeft u reumatoïde artritis (RA) en gebruikt(e) u hiervoor o.a. glucocorticoïden zoals prednison? Dan vragen wij uw hulp. De EU financiert een grootschalig onderzoek, het GLORIA project, dat in 7 Europese landen wordt uitgevoerd. Ook veel Nederlandse universiteiten doen aan dit onderzoek mee. Eén onderdeel van het onderzoek richt zich op de kennis en ervaringen van mensen met RA die glucocorticoïden gebruiken. Wij zijn dan ook benieuwd naar uw verhaal. Vul de online vragenlijst in en help zo de behandeling van RA met glucocorticoïden te verbeteren.

Glucocorticoïden
Glucocorticoïden zijn anti-inflammatoire geneesmiddelen die vaak worden gebruikt voor reumatoide artritis (RA). Een voorbeeld van een glucocorticoïd is prednisolon, maar er zijn vele andere vormen zoals prednison, deflazacort en methylprednisolon. In dit onderzoek willen we het perspectief van de patiënt met RA bestuderen over de werkzaamheid en/of de risico’s van het gebruik van glucocorticoïden.

Wat is uw ervaring?
Heeft u RA en gebruikt (e) u hiervoor o.a. glucocorticoïden? Deel dan uw ervaring aan de hand van de vragenlijst in de onderstaande link. De vragenlijst zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen. Wij hopen dat u dit acceptabel vindt omdat we met dit onderzoek aangeven hoezeer we uw opinie waarderen en de bijdrage die hiermee wordt gedaan ter verbetering van de gezondheid en de kwaliteit van de zorg voor patiënten zoals u.

Vragenlijst
Via deze link gaat u naar de Nederlandse vragenlijst.

Over het Gloria Project
Het GLORIA project ofwel “The Glucocorticoid Low-dose Outcome in Rheumatoid Arthritis Study” richt zich op het vergelijken van het effect en de veiligheid van het toevoegen van lage doseringen glucocorticoïd (prednisolon) aan de behandeling van oudere patiënten (65 jaar en ouder) met reumatoïde artritis. De resultaten van de studie zullen hopelijk leiden tot betere behandeling van RA en mogelijk minder dure behandelingen. Ook zullen de resultaten gebruikt worden voor betere richtlijnen in alle Europese landen en meer relevante en goede informatie voor de patiënt. Bezoek ook de website voor meer informatie over het Gloria project.

Comments are closed.