Een app voor reuma? Geef uw mening

Vragenlijst app-gebruik bij Reuma

Een app om zelf om te leren gaan met reuma; er zijn er al meerdere op de markt verschenen. Maar wat vinden patiënten? Hoe zien zij de toegevoegde waarde van een app? De European League Against Rheumatism (EULAR) is gestart met een project om te komen tot aanbevelingen voor het maken, implementeren en evalueren van app’s die op het gebied van reuma worden ontwikkeld. Zodoende kunnen de app’s die beschikbaar komen ook dat doen waar ze voor gemaakt zijn; zelfmanagement van patiënten met reuma vergroten. Heeft u een mening over het gebruik van app’s bij reuma? Vul dan in 5 minuten de Engelse vragenlijst in. 

Voorwaarden voor een succesvolle app
Het project ‘EULAR Points to consider for the development, evaluation and implementation of apps for self-management in patients with rheumatic diseases’ wordt geleid door Professor Francis Berenbaum van het Saint-Antoine Ziekenhuis in Parijs en promovenda Aurélie Najm van het Universitair Ziekenhuis Nantes in Frankrijk. Samen met een team van onderzoekers en ervaringsdeskundigen binnen Europa onderzoeken zij wat de voorwaarden kunnen zijn voor de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van app’s voor reuma. Voorwaarden die een succesvol gebruik van app’s voor reuma kunnen vergroten.

Vragenlijst
Om dit doel te halen is het belangrijk dat de onderzoekers inzicht krijgen in hoe mensen met reuma denken over het gebruik van een app voor hun reuma. Hiervoor hebben zij een online vragenlijst gemaakt. De vragenlijst is in het Engels en duurt 5 minuten om in te vullen. Uw gegevens worden anoniem doorgestuurd en verwerkt en worden alleen voor het onderzoek gebruikt.

Wat voor vragen?
De vragen gaan over:

  • Uw huidige gebruik van een app voor reuma
  • Uw houding t.o.v. het gebruik van een app voor reuma
  • Uw verwachtingen t.o.v. een app voor reuma

Naar de vragenlijst
Via deze link komt u bij de Engelse vragenlijst.

Contact
Mocht u nog vragen hebben over het project, dan kunt u contact opnemen met Aurélie Najm via: aurelie.najm@etu.univ-nantes.fr

Comments are closed.