Donateur worden

Word donateur!
Reuma is voor ruim 2 miljoen Nederlanders, jong en oud, een dagelijkse strijd. Een strijd tegen een blijvende reumatische ziekte, maar ook tegen pijn, vermoeidheid, eenzaamheid en onbegrip. Ongeveer één op de negen Nederlanders heeft een reumatische ziekte. Dit zijn niet alleen ouderen, want zo’n 60% van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar. Iedereen kan reuma krijgen op elke leeftijd. Reuma is nog niet te genezen en dagelijks strijden er mensen om simpelweg ‘mee te kunnen blijven doen’: thuis, op school en op het werk. De diagnose reuma heeft voor veel mensen dus grote gevolgen.

Met je eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse donatie help je ons om onze activiteiten uit te voeren, die ten goede komen aan mensen met reuma, zoals:
• de scholing van mensen met reuma, zodat zij kunnen meedoen in onderzoek of voorlichting.
• het bieden van lotgenotencontact, zodat mensen met reuma elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren.
• het bieden van voorlichtingsactiviteiten om te leren omgaan met reuma, ook voor partners, ouders en familie.
• activiteiten organiseren voor mensen, die een steuntje in de rug nodig hebben, ongeacht geslacht, leeftijd, religie of afkomst.
• het op de agenda zetten van reuma bij overheidsinstanties, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en andere instanties.
Je bijdrage maakt een wereld van verschil voor ons werk en voor mensen met reuma!

Iedereen kan donateur worden: jijzelf, je partner, je familie, je vrienden, je bedrijf of het bedrijf waar je werkt …

CBF-erkenning
De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) is als goed doel erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) op 1 maart 2019. Deze erkenning wordt door het CBF toegekend aan goede doelen, die voldoen aan de eisen van het CBF. Meer informatie vind je op https://www.cbf.nl/register-goede-doelen

 

ANBI
De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Donaties aan RZN zijn aftrekbaar van uw belasting, lees meer over de voorwaarden op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken 

 

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is een erkende ANBI.
Een ANBI is een organisatie, die zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.
Naam organisatie: Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland
RSIN/Fiscaal nummer: 8545.05.659
Postadres: Postbus 58, 6500 AB Nijmegen

Veilig doneren
De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zorgt ervoor dat de donaties en het versturen van persoonsgegevens in een beveiligde omgeving plaatsvinden. Je kunt dit zien aan het schermpje met slotje en naam reumazorgnederland.nl, dat in de adresbalk verschijnt. Dit betekent dat de betalingsinformatie niet door derden kan worden onderschept.

Privacy voorwaarden 
• Persoonlijke gegevens van donateurs worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Alle persoonsgegevens waar de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland toegang toe krijgt, worden vertrouwelijk behandeld en beschermd volgens de wet AVG. De gegevens worden niet aan derden verstrekt.
• De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland legt gegevens vast ter uitvoering van het donateurschap of verwerking van een gift. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en beschermd volgens de wet AVG. Eventueel, als je toestemming geeft, kunnen we deze gegevens gebruiken om je te informeren over onze activiteiten, projecten en producten.
• De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zorgt ervoor, dat het versturen van je persoonsgegevens in een beveiligde omgeving plaatsvindt. Je persoonlijke gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Je kunt dit zien aan het schermpje met slotje en met naam reumazorgnederland.nl, dat in de adresbalk verschijnt. Dit betekent dat je persoonsinformatie of betalingsinformatie niet door derden kan worden onderschept.

Lees meer op https://reumazorgnederland.nl/privacy-verklaring

Help mee