Denk mee met de richtlijn voor jicht
Heb jij last van jicht? Wil je helpen om de diagnose en behandeling hiervan te verbeteren? Denk dan mee in de werkgroep voor de richtlijn voor jicht. De werkgroep start in april. Interesse? Geef je vóór 1 maart op via: [email protected] .
De Nederlandse Verenging voor Reumatologie (NVR) gaat de Nederlandse richtlijn voor jicht op onderdelen herzien. Het betreft een update op de volgende thema’s:
- Behandeling met medicijnen
- Leefstijladviezen
- Cardiovasculair risicomanagement
- Begeleiding van mensen met jicht
De stem van de ervaringsdeskundige in de werkgroep over jicht
Naast zorgverleners binnen de zorg voor jicht neemt er ook een ervaringsdeskundige met jicht deel aan de werkgroep. Het is namelijk belangrijk dat niet alleen de kennis van zorgverleners maar ook de ervaring van mensen met jicht wordt meegenomen in de richtlijn.
Wat houdt deelname in?
- In totaal duurt het zo’n 3 jaar om de richtlijn te herzien.
- In die 3 jaar komt de werkgroep in totaal 6 keer (online) bij elkaar.
- Deze bijeenkomsten:
- duren ongeveer 2 uur.
- starten vaak in de namiddag/begin van de avond.
- zijn op locatie (Mercatorlaan 1200, Utrecht) of online.
(keuze steeds in overleg met de werkgroep)
- Tijdens de bijeenkomsten:
- overlegt de werkgroep, welke literatuur er geselecteerd moet worden voor het beantwoorden van de vragen in de richtlijn.
- overweegt de werkgroep welke aanbevelingen er worden gedaan n.a.v. de resultaten uit het literatuuronderzoek.
- bespreekt de werkgroep de conceptteksten, die zijn geschreven voor de richtlijn. Je kunt ook zelf een concepttekst op een onderdeel helpen schrijven.
- Voor je deelname aan een bijeenkomst ontvang je een vergoeding. Als je op locatie (Utrecht) deelneemt aan de bijeenkomst, dan worden ook je reiskosten vergoed.
Voor je deelname aan de werkgroep is het belangrijk dat je:
- zelf ervaring hebt met jicht en de behandeling van jicht door je huisarts en specialist.
- de kosteloze training ‘Patiëntenparticipatie in richtlijnontwikkeling’ bij ons hebt gevolgd of bereid bent deze te volgen.
- wetenschappelijke Engelse teksten kunt lezen en begrijpen.
Meld je aan
Zou jij het leuk en waardevol vinden om je ervaring met jicht in te zetten in de werkgroep voor de richtlijn voor jicht? Meld je dan aan bij Patricia Pennings voor meer informatie via: [email protected]
Over ons netwerk
Wil je graag meer weten over ons netwerk van ervaringsdeskundigen? Kijk dan op onze website voor meer informatie: ‘Deel jouw ervaring’ .