Botpijn door reuma? Praat mee!

Bot Pijn Netwerk

Heeft u reuma en last van bot pijn? Dan bent u niet de enige. Dagelijks kampen miljoenen mensen in Europa met bot pijn. Pijn waar nog te weinig aan kan worden gedaan. ReumaZorg Nederland vindt het belangrijk dat er internationaal meer bekendheid komt voor deze vorm van pijn, ook bij reuma. Daarom werken wij samen met de Bone Pain Ambassador Group: een online platform waar mensen hun ervaringen met botpijn delen om zo meer aandacht te vragen voor verder onderzoek. Wat is uw verhaal? Deel het met ons!

Onderzoek naar botpijn
Miljoenen mensen in Europa worstelen met botpijn. Een pijn-soort waar nog te weinig aan gedaan kan worden. Het Bot Pijn Netwerk is het eerste Europese netwerk dat onderzoek en voorlichting bevordert op het gebied van bot pijn.

Het doel van dit netwerk is een nieuwe generatie van jonge wetenschappers op te leiden die meer inzicht kunnen brengen in het ontstaan van botpijn zodat mogelijk nieuwe medicatie ontwikkeld kan worden. Het netwerk bestaat uit 8 academische groepen en 3 bedrijven die verschillende botaandoeningen met pijn als symptoom onderzoeken, variërend van botkanker pijn tot botpijn bij osteoartritis, osteoporose, artrose of reumatoïde artritis.

Online platvorm voor ervaringen
De Patient Ambassador Group is onderdeel van het Bot Pijn Netwerk. De groep heeft als hoofddoel meer bekendheid te geven aan bot pijn onder het algemene publiek. Op een nieuw online Europees platform kunnen patiënten over hun ervaringen met bot pijn vertellen. Het platform krijgt een blog met gefilmde en geschreven interviews van patiënten.

 

Uw verhaal delen?
Heeft u bot pijn als gevolg van een reumatische aandoening zoals:

  • osteoartritis
  • osteoporose
  • artrose
  • reumatoïde artritis?

Wilt u uw ervaringen delen op het Europese platform van the Patient Ambassador Group? Stuur dan een Nederlandse e-mail naar mij, Patricia Pennings via p.pennings@reumazorgnederland.nl of rechtstreeks naar de Patient Ambassador Group via: info@bonepain.eu. Samen kijken we hoe wij uw ervaring een gezicht kunnen geven; via een interview, een filmpje of een eigen verhaal.

Engels of Nederlands?
Hoewel het platform internationaal is, kunt u uw ervaringen in het Nederlands met ons delen. Van uw interview, filmpje of eigen verhaal zal een Engelse versie beschikbaar komen; hetzij d.m.v. ondertiteling of vertaling.

Samen helpen we bot pijn te wereld uit!
Bekijk voor meer informatie ook de poster

Bone Pain Network

Comments are closed.