Blogs

Uit het leven gegrepen
Je hebt een vorm van reuma of kent iemand met reuma. Met gemak word je overladen met informatie over alles dat met reuma te maken heeft. Maar hoe is het nou eigenlijk echt om te leven met reuma? Lukt het nog om die ene opleiding te volgen of om te blijven werken? Kan je intensief sporten met reuma? En uitgaan, hoe haal je eruit wat erin zit? Geen zorgverlener die je dat echt kan vertellen. Wel de mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Wil je jouw verhalen ook delen?
Meld je dan bij ons op [email protected]
Hier vind je korte verhalen over omgaan met je reuma in alledaagse situaties, die we eerder ontvingen.
Verhaal Belinda   Verhalen Laura   Verhalen Margret

Blogs
Schrijf je graag een blog? Hieronder geven geweldige bloggers een kijkje in hun leven met reuma. Lees hun eerlijke, ironische, avontuurlijke, pittige, pijnlijke, grappige, alledaagse, maar daarom juist bijzondere verhalen.

Blogger: Ralph Stoove

Ik ben Ralph Stoové, 37 jaar. Met mijn lieftallige eega bewoon ik een schattig huisje in de bossen bij Harderwijk. De afgelopen jaren kwam er een hoop medische ongein op mijn bordje, waarvan sinds de zomer van 2018 ook de diagnose ‘niet-radiografische axiale spondyloartritis’. Zeg maar de ziekte van Bechterew voordat je vergroeid bent.

Als freelance schrijver en redacteur klinkt het niet verwonderlijk dat schrijven mijn passie is. Op mijn website Ragasto.nl vind je dus allerlei artikelen van me. Naast mijn zakelijke klussen ben ik ook gaan bloggen over mijn aandoeningen; enerzijds voor begrip, (h)erkenning en mijn verwerking én anderzijds tot steun van medestrijders. Ondanks een serieuze ondertoon zijn die blogs doorgaans luchtig, toegankelijk en overgoten met een sausje humor. Mijn ervaringen met ‘mijn’ ziekte van Bechterew heb ik gebundeld.
Lees mijn blog

Blogger: Claudine Goyens

Foto van blogger ClaudineIk ben Claudine, 45 jaar jong, gehuwd met Ralph en mama van twee schatten, Lennaert en Lisa. Sinds kort hebben we ook een schat van een puppy, haar naam is Jack. Ik heb systeemlupus (SLE) en chronische pijn.

Een paar jaar geleden ben ik gestart met mijn blog Wolf and the City. In eerste instantie om uit te leggen aan de buitenwereld wat ziek zijn met me doet en meer begrip te creëren. Maar het bloggen schepte ook orde in mijn chaos, het bracht rust in mijn hoofd en in mijn hart. Mijn angsten, mijn pijnen, mijn emoties maar ook mijn geluksmomenten, mijn goeie dagen werden in kaart gebracht.

Nu ervaar ik ook dat door stukjes van mij te delen ik ook andere patiënten help. Dat maakt me intens gelukkig :-).
Lees mijn blog

Blogger: Pauline van der Linden

Mijn naam is Pauline van der Linden, 27 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Rotterdam. Ik ben op mijn tweede gediagnosticeerd met Juveniele Idiopatische Artritis – de Polyarticulaire vorm. Nu, precies 25 jaar later, is de reuma nog steeds actief. Gelukkig ook met goede periodes, zonder ontstekingen.

Ik ben werkzaam als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk. Van 15 uur front-office per week naar zelf in te delen uren met passend werk op mijn eigen tempo! Collega’s en werkgevers die begrip tonen en me een waardevolle kracht vinden in het team. Naast mijn baan ben ik trainer voor een zelfmanagementcursus van Reuma Uitgedaagd, een training voor en door jongeren met reuma. Natuurlijk is reuma een struikelblok in het leven maar ondanks alles moet je er het beste van maken en moet je genieten van wat wel kan!
Lees mijn blog

Blogger: Renée Meijer

Ik ben Renée, 25 jaar oud en geboren en getogen in Schiedam. Vlak voor mijn derde verjaardag kreeg ik de diagnose Poly-articulaire Jeugdreuma met Uveitis. Inmiddels zijn we zo’n 22 jaar verder en heb ik aardig wat ervaring opgedaan in de wereld van de zorg.

Na het behalen van mijn gymnasium diploma heb ik Nederlandse taal en cultuur gestudeerd in Leiden. Na een jaar bleek dat fysiek te zwaar. Daarna heb ik een cursus kinderpsychologie en een cursus Engels afgerond en heb ik twee jaar als vrijwilliger op een basisschool gewerkt. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn: schrijven, tekenen, schilderen, muziek, ik vind het allemaal leuk. Ook vind ik het belangrijk dat er meer aandacht komt voor reuma en de impact ervan op je leven.

Lees mijn blog

Help mee