Blijven werken met reuma: ReumaZorg Nederland zet coaches in

Veel mensen met reuma vinden het moeilijk om hun aandoening te combineren met een baan. Werken met reuma vraagt van zowel werkgever als werknemer flexibiliteit én duidelijkheid. Maar hoe pak je dat aan?  Vandaag verscheen er een bijzonder interview in de Telegraaf over de manier waarop de loopbaancoaches van ReumaZorg Nederland hun eigen ervaring met reuma inzetten om werknemers met reuma te ondersteunen in accepteren, doseren en communiceren. 

Van de volwassenen met reuma heeft 43% een betaalde baan. “Er is nog een wereld te winnen in de communicatie met werkgevers.” vertelt loopbaancoach Margret Arts in haar interview met de Telegraaf. “Soms hebben mensen met reuma wat meer flexibiliteit nodig. Dat kan al in kleine aanpassingen zitten: een andere werkplek, aangepaste werktijden, een ander rooster of zelfs ander werk. Openheid naar collega’s en leidinggevenden over wat je wel en niet kunt, kweekt ook begrip. Je wilt niet zeuren over je reuma, maar als je wil blijven werken, is erover praten belangrijk!”

ReumaWerkwijzer
De loopbaancoaches van RZN hebben een afgeronde opleiding en werkervaring op het gebied van loopbaanadvies en re-integratie. Daarnaast hebben zij via RZN een certificeringstraject gevolgd tot ervaringsdeskundig participatiecoach. Zij weten uit eigen ervaring welke invloed reuma kan hebben op het vinden en behouden van de juiste studie- en werkplek. Kijk hier voor meer informatie of volg op zaterdag 8 april in Baarn, Utrecht een van de gratis workshops.