ASIF – Axial Spondyloarthritis International Federation

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is lid van ASIF.

ASIF
ASIF is een internationale organisatie, die patiëntenorganisaties over de hele wereld vertegenwoordigt, gericht op de ondersteuning van mensen met axiale spondyloartritis (axSpA).
Hun visie: een wereld, waarin iedereen met axSpA (en aanverwante aandoeningen) het beste uit zichzelf haalt. Hun missie: om wereldwijd te pleiten voor het verbeteren van het leven van mensen met axiale spondyloartritis en aanverwante aandoeningen. Het laten groeien en versterken van de gemeenschap en het vergroten van het bewustzijn over de hele wereld.

Axiale Spondyloartritis (axSpA) is een chronische ontstekingsziekte, die radiografische (Ankylosing Spondylitis of AS) en niet-radiografische (nr-axSpA) vormen omvat. Het is een reumatische ontstekingsziekte, die vooral de wervelkolom en de sacro-iliacale gewrichten aantast. Het kan leiden tot chronische pijn, structurele gewrichtsschade en invaliditeit. Het belangrijkste symptoom: een ontstekingspijn in de rug, die verbetert bij inspanning maar niet bij rust. Begin van de ziekte: meestal vóór de leeftijd van 45 jaar, vaak in de jaren 20. Prevalentie: vergelijkbaar met Reumatoïde Artritis (RA). Comorbiditeiten: patiënten kunnen ook uveïtis, psoriasis, enthesitis en IBD hebben. axSpA: komt in gelijke mate bij zowel mannen als vrouwen voor. De ziekte heeft een enorme fysieke impact op patiënten en zorgt voor psychologische stress, die elk aspect van hun leven en de kwaliteit ervan kan verstoren, waaronder mobiliteit, slaap, werk en relaties.

ASIF werkt ook samen met de Assessment of SpondyloArthritis international Society (ASAS), de internationale werkgroep van Axiale Spondyloartritis onderzoekers.

The National Association ReumaZorg Nederland is a member of ASIF.

ABOUT ASIF
ASIF is an international membership organisation representing patient associations around the globe specialising in the support of patients with Axial Spondyloarthritis (axSpA). ASIF’s Vision is: a world where everyone affected by axSpA (and related conditions) lives their best life. ASIF’s Mission is: to advocate globally to improve the lives of people affected by axial Spondyloarthritis and related conditions. To grow, strengthen and empower the community, and to raise awareness around the world.

Axial Spondyloarthritis (axSpA)
This is a chronic inflammatory disease that encompasses radiographic (ankylosing spondylitis or AS) and non-radiographic (nr-axSpA) forms. It is a rheumatic inflammatory disease primarily affecting the spine and sacroiliac joints. It can lead to chronic pain, structural damage and disability.

More information: https://asif.info/about/

Stretch and Move for World AS Day 2023 – Session 1: Spine and Back
Deze Stretch en Beweeg sessie is gemaakt door ASIF in samenwerking met Yoga for AS. Jamie is een gediplomeerd yoga instructeur met axSpA. Pak twee stoelen en doe mee. Je kunt www.yogaforas.com bezoeken voor meer gratis sessies en hulpmiddelen.

Stretch and Move for World AS Day 2023 – Session 2: Neck and sacro-iliac joints
Deze Stretch en Beweeg sessie is gemaakt door ASIF in samenwerking met Yoga for AS. Geoff is een gediplomeerd yogaleraar met axSpA en in deze sessie leert hij je hoe je meer beweging kunt krijgen in je nek en sacro-iliacale gewrichten. Vergeet niet een stoel, twee kussens en een oefenmat of deken om op te liggen mee te nemen – of je kunt je bed gebruiken! Je kunt www.yogaforas.com bezoeken voor meer gratis sessies en hulpmiddelen.

Disclaimer: Bij deelname aan iedere oefening of het trainingsprogramma bestaat de mogelijkheid van lichamelijk letsel. Als je deelneemt aan deze oefeningen of oefenprogramma’s, ga je ermee akkoord, dat je dit op eigen risico doet, dat je vrijwillig deelneemt aan deze activiteiten, dat je alle risico’s op letsel voor jezelf op je neemt en dat je Yoga for AS LTD, ASIF en ReumaZorg Nederland vrijwaart en ontslaat van alle claims of rechtszaken, bekend of onbekend, die voortvloeien uit deze video’s.

Help mee