Artrose – consultkaarten

Consultkaart
De dokter gebruikt een consultkaart om de verschillende behandelingen met je te bespreken.
De consultkaart is een hulpmiddel om het samen beslissen over de beste behandeling voor jou gemakkelijker te maken. Je kunt hierbij de 3 goede vragen gebruiken.

Wat zie je op een consultkaart?
Op een consultkaart zie je de opties op een rij: je krijgt uitleg over de werking en het effect van een behandeling en de risico’s en bijwerkingen. De dokter bespreekt de kaart met jou, maar je kunt de kaart ook meekrijgen om er thuis nog even rustig over na te denken.

Consultkaarten Artrose in de knie en Artrose in de heup
De consultkaart geeft aan wat belangrijke verschillen zijn tussen verschillende behandelopties bij artrose in je knie of artrose in je heup. Je kunt deze met je dokter bespreken. Samen kiezen jullie voor de voor jou meest passende behandeloptie, maar het kan ook zijn, dat je als patiënt toch een andere keuze maakt.
De consultkaart helpt om samen een beslissing te nemen over welke behandeling nu het beste bij je past in je dagelijkse leven en welke behandeling je kwaliteit van leven verbetert.

Artrose knie – heup
Consultkaart Artrose in de knie
De genoemde behandelopties zijn: Je leefstijl veranderen – Fysiotherapie – Pijnstillers – Prik in je knie – Een kunstknie.
De gestelde vragen zijn: Wanneer is deze behandeling geschikt? – Helpt het tegen de pijn? – Wat kan ik weer na de behandeling? – Zijn er risico’s, bijwerkingen of problemen na de behandeling?
Consultkaart Artrose in de heup
De genoemde behandelopties zijn: Je leefstijl veranderen – Pijnstillers slikken – Je krijgt een kunstheup.
De gestelde vragen zijn: Hoe werkt de behandeling? – Heb ik minder pijn na de behandeling? – Wat zal ik na de behandeling weer kunnen? – Wat zijn risico’s en mogelijke bijwerkingen van de behandeling?

Consultkaart in Beeld: Artrose knie – heup
De consultkaarten zijn ook beschikbaar met afbeeldingen en korte tekst.
• Consultkaart in Beeld: Artrose in de knie
• Consultkaart in Beeld: Artrose in de heup

Patiëntenfederatie Nederland I Hoe bespreek je een consultkaart? I https://youtu.be/DScgDJH4kdw

Help mee