“I’m Fine, Are You Really?” 

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland ondersteunt samen met haar partner Eli Lilly Nederland het project “I’m Fine, Are Your Really?”.

Met “I’m Fine, Are You Really?” willen ReumaZorg Nederland en Eli Lilly Nederland gezamenlijk bijdragen aan het doel om reumapatiënten aan te moedigen hun verhaal te vertellen over leven met deze ziekte. Dit helpt niet alleen henzelf maar inspireert ook hun omgeving en andere reumapatiënten. Het stimuleert reumapatiënten om openhartiger te zijn over de strijd die zij iedere dag leveren.

“I’m Fine, Are You Really?”

Hoe vaak zeg jij, als reumapatiënt, dat jij je goed voelt terwijl dit eigenlijk niet zo is? Of hoor jij, als familie, vriend of behandelaar van een reumapatiënt, altijd dat zij zich goed voelen?

Patiënten met reuma laten vaak weinig merken over de daadwerkelijke impact van deze ziekte op hun leven. Ze hebben het soms zwaarder dan zij zelf willen toegeven en laten dat zeker niet altijd blijken. Daardoor nemen zij vaak meer hooi op hun vork dan dat eigenlijk goed voor hen is.

Met de campagne “I’m Fine, Are You Really?” vragen wij aandacht voor deze stille strijd die reumapatiënten, zowel lichamelijk als emotioneel, elke dag leveren. Wij willen reumapatiënten aanmoedigen om een openhartig gesprek te voeren met hun arts over hoe zij zich echt voelen. Omgekeerd willen we artsen stimuleren om patiënten te laten weten dat het oké is om te zeggen dat het niet zo goed gaat.

De infographic met daarin meer informatie over “I’m Fine, Are You Really?”, kan hierbij helpen. Het is namelijk oké om te zeggen dat het niet zo goed gaat.

Herken jij jezelf als iemand die eigenlijk altijd zegt dat het goed met je gaat? Of ken jij iemand in je omgeving die dit altijd doet? Kijk dan deze video’s en ga het gesprek aan.