RA Matters: Onderzoek naar de behoeften van patiënten met reumatoïde artritis

 

Om er achter te komen wat écht belangrijk is voor mensen die met reuma leven, lanceerden wij een baanbrekend onderzoek: RA Matters
Mensen met reuma uit acht verschillende landen werd gevraagd om vragen te beantwoorden over wat er voor hen toe doet. Het onderzoek is inmiddels uitgevoerd en heeft als doel een uniek platform te creëren waar patiënten met reumatoïde artritis hun ervaringen kunnen delen en hun toekomst in eigen hand kunnen nemen.

Met RA Matters is onderzocht wat patiënten met reumatoïde artritis over de hele wereld belangrijk vinden. Patiënten uit acht verschillende landen werd gevraagd om vragen te beantwoorden over wat voor hen belangrijk was. Via dit platform kan iedereen zien waar patiënten met reumatoïde artritis dagelijks mee worstelen en zo beter leren begrijpen wat de uitdagingen, ervaringen en belangrijkste doelen zijn voor patiënten met reumatoïde artritis.

We zijn namelijk van mening dat echte inzichten van mensen met RA en hun zorgverleners het hoognodige bewustzijn van de ziekte helpen te vergroten.

Resultaten RA Matters: wat is uit het onderzoek gekomen?

Als u de diagnose reumatoïde artritis hebt gekregen of u behandelt mensen met reumatoïde artritis, dan vind u hier de resultaten van het uitgevoerde onderzoek.

RA Matters is een samenwerking tussen de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland en Eli Lilly Nederland.