Wat doen we?

Onze vereniging zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met reumatische aandoeningen en het versterken van hun positie. We organiseren daarom diverse activiteiten voor en door mensen met een reumatische ziekte.

Wereldreumadag 2016

Op 12 oktober is het Wereldreumadag (WRD). WRD is een jaarlijks terugkerend wereldwijd initiatief om mensen bewust te maken van reumatische aandoeningen en de problemen en vraagstukken, die mensen met deze aandoeningen en spierziekten (RMD’s), ondervinden.

Lees hier over de activiteiten op Wereldreumadag 2016.

Edgar Stene Prijs 2017

De Edgar Stene Prijs is een schrijfwedstrijd in Europees verband die een landelijke en een Europese winnaar kent.

Deelnemers maken in hun eigen land kans op de prijs en de winnaar doet automatisch mee aan de Europese competitie.

Lees hier hoe u dit jaar kunt deelnemen.

Patiënten participatie bij reuma-onderzoek: doet u ook mee?

Wij zoeken mensen met een reumatische aandoening die hun ervaringen met de ziekte willen delen met reumatologen, onderzoekers en anderen.

Samen Beslissen over uw behandeling

‘Samen beslissen’ betekent dat u samen met uw arts beslist over welke zorg het beste bij u past. Uw arts geeft u informatie over de mogelijkheden. Wat de medische voor- en nadelen hiervan zijn. U bespreekt samen wat dit betekent voor uw eigen situatie en wat uw persoonlijke voorkeur is. Uiteindelijk beslist u samen wat het best bij u past.

Bereid uw bezoek aan uw dokter goed voor. Er zijn diverse video’s die u daarbij kunnen helpen.

Juridische Bibliotheek

In onze juridische bibliotheek vindt u informatie over diverse onderwerpen die van u van belang kunnen zijn bij het leven met een reumatische aandoening. De onderwerpen zijn overzichtelijk in 7 ‘boeken’ gerubriceerd.

Binnenkort treft u hier onze juridische bibliotheek aan.

Arbeidsparticipatie coaches

Wie kan chronisch zieken beter begeleiden bij re-integratie en participatie dan een professionele coach die zelf ook chronisch ziek is? Vanuit die gedachte traint en certificeert het Centrum Chronisch Ziek en Werk ervaringsdeskundige participatiecoaches.

In 2016, 2017 en 2018 doet de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland mee aan het Voucherproject ‘Samen bouwen aan participatie’ en worden er 6 ervaringsdeskundige coaches opgeleid. Deze arbeidsparticipatiecoaches helpen mensen met reuma bij leven en werken met hun aandoening.

Bent u benieuwd naar wat onze RZN coaches voor u zouden kunnen betekenen?
Lees hier meer.