Meld u bijwerkingen? Doe mee aan de enquête.

Kruipt u meteen in de bijsluiter zodra u zich anders dan anders voelt na het innemen van uw medicatie? Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) doet momenteel onderzoek naar de wijze waarop patiënten bijwerkingen op hun geneesmiddelen melden. Zo hopen zij aanbevelingen te kunnen doen die ertoe leiden dat mensen makkelijker de bijwerkingen op hun medicatie melden. Doet u ook mee met de enquête? 

10 vragen, 5 minuten
De enquête bestaat uit 10 vragen en het invullen ervan zal u ongeveer 5 tot 10 minuten kosten. Uw antwoorden zullen de EMA meer inzicht geven in het algemene bewustzijn over het melden van bijwerkingen en in de wijze waarop deze bijwerkingen door patiënten/consumenten en professionele zorgverleners worden gemeld. De resultaten zullen worden geanalyseerd door het Europees Geneesmiddelenbureau en een rapport met de verzamelde informatie zal aan de Europese Commissie (DG SANTE) worden gestuurd en openbaar worden gemaakt.

Anoniem
U hoeft uw identiteit niet openbaar te maken in de vragenlijst. Wij verzamelen en analyseren uw antwoorden, maar we koppelen deze niet aan andere persoonlijke informatie die u verstrekt. De verzamelde gegevens worden één jaar bewaard en daarna vernietigd. Uit veiligheidsoverwegingen en omwille van behoud van overzicht over enquêtedeelname zullen de IP-adressen worden opgeslagen.

Aanmelden
Via deze link kunt u de enquête digitaal invullen.
Mocht de vragenlijst niet direct in het Nederlands verschijnen, dan kunt u rechtsboven de juiste taal instellen.

Als u vragen heeft over de enquête, kunt u contact opnemen met survey@ema.europa.eu.

Over EMA
Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) is een samenwerkingsverband tussen wetenschappelijke medische instellingen uit de lidstaten. Dit platform beoordeelt de introductie van nieuwe geneesmiddelen en houdt toezicht op de kwaliteit van bestaande medicijnen.

Comments are closed.