Virtueel Symposium ‘Reuma! Nu?’

De medische wereld evolueert snel, ook binnen de reumatologie. Van 28 september tot en met 15 oktober organiseert ReumaNet een gratis virtueel symposium ‘Reuma! Nu?’ met lezingen, stands en informatiefilmpjes over de nieuwste ontwikkelingen. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen wanneer dit u uitkomt. 

De term reuma omvat meer dan tweehonderd verschillende reumatische aandoeningen. Elke ziekte heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar er zijn ook gemeenschappelijke kenmerken zoals pijn en vermoeidheid. De diagnose heeft een grote impact op het leven, zowel fysiek als psychisch. Chronisch ziek zijn aanvaard je immers niet zomaar.

Blijf op de hoogte
Goed geïnformeerd zijn en blijven over je aandoening kan helpen in het ziekteproces en het zelfs ten goede keren. In overleg treden met de arts(en), concrete doelen vooropstellen en samen de best mogelijke persoonlijke behandeling opstellen, maakt dat patiënten meer trouw blijven aan hun therapie. Zo kan de ziekte sneller onder controle gebracht worden en opstoten vermeden worden.

Gratis online symposium
ReumaNet en de leden-verenigingen (CIB-Liga, PPP, RA-Liga, VLFP, VVSA, ORKA en Jong&Reuma) vinden een correcte informatieverspreiding belangrijk. Daarom organiseren zij voor het eerst een gratis online reuma-symposium.

Wanneer het u uitkomt
Via verschillende lezingen, filmpjes, virtuele standen en documenten kan iedere deelnemer gepersonaliseerde informatie opvragen op elk moment van de dag, vanuit iedere locatie, gedurende achttien dagen. Ziekte-specifieke informatie, informatie over ergotherapie, kinesitherapie, gezondheidseconomie, online informatievergaring, en zo meer, kunnen opgevraagd worden. Meer dan twintig presentaties en nog veel meer documentatie staan gratis ter beschikking van 28 september tot 15 oktober 2017.

Registratie
Registreer je vandaag nog via www.reumanu.be en neem deel aan het online reuma-symposium wanneer het u het beste uitkomt.

Comments are closed.