13-16 juni: EULAR Congres in Amsterdam

RZN bij EULAR 2018

Morgen gaat het jaarlijkse EULAR congres van start in Amsterdam en duurt van 13 t/m 16 juni. Het is het grootste reumatologie congres binnen Europa en telt zo’n 14.000 deelnemers uit 120 verschillende landen. EULAR biedt een platform waar zorgverleners, onderzoekers en patiënten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar-, voorlichting over- en leven met reuma onderling kunnen delen. Alleen zo kan de meeste vooruitgang worden geboekt in het behandelen van- en omgaan met reuma.

Programma
Op woensdag 13 juni gaat het congres officieel van start met de ‘opening session’ van 13.00-14.00 uur. Daarna start het congres-programma bestaande uit presentaties en postersessies over onderzoek variërend van klinisch tot toegepast onderzoek naar reuma. Gedurende de 4 dagen van het congres zullen er zo’n 200 verschillende presentatierondes zijn. Iedere presentatieronde duurt zo’n 90 minuten waarbij verschillende onderzoekers tijdens de ronde hun bevindingen op een bepaald thema zullen delen.

Stand ReumaZorg Nederland
Reumazorg Nederland zal tijdens het congres ook aanwezig zijn met een stand. Deze stand: ‘National Association ReumaZorg Nederland’ op no. 28 bevindt zich in het PARE gedeelte en is bemand.

Inschrijven
Ook tijdens het congres kunt u als patient op locatie nog een kaartje kopen. Dit kan via deze link. U betaalt 39 euro voor vier dagen toegang tot het Congres in de RAI in Amsterdam. U moet wel een verklaring van uw arts, dat u een vorm van reuma heeft, scannen en meenemen.

Meer informatie
Ga voor meer informatie ook naar onze EULAR 2018 pagina.

Over EULAR
Het doel van de European League Against Rheumatism (Eular) is om de kwaliteit van leven voor mensen met een reumatische aandoening te verbeteren. Ook wil zij reumatische en musculoskeletale aandoeningen helpen voorkomen, genezen en beter behandelbaar maken. Dit doet zij o.a. door voorlichting over en onderzoek naar reuma te ondersteunen en ervoor te waken dat de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek ook vertaald worden naar de dagelijkse praktijk. Om die nieuwste inzichten te achterhalen en te delen is de Europese samenwerking tussen reumatologen, paramedici en patiënten via Eular een noodzaak.

Comments are closed.